Allez au contenu Allez à la navigation

24 Юни 2019

11 минути е времето, за което победителката в BIODERMA Women’s Run избяга дистанцията от 3 км

На 22 юни в сърцето на София повече от 300 дами и деца се впуснаха по трикилометровото трасе на първото изцяло женско бягане в България - BIODERMA Women's Run. Настроението и ентусиазма на бегачите и публиката превърнаха събитието в истински спортен празник с невероятни енергия и заряд.

 

Стартът и финалът бяха пред билетния център на НДК, а трасето продължи през моста на влюбените с обиколка в Южен парк 2, зад музея „Земята и хората“. Освен основната дистанция от 3 км имаше отделно класиране в категория „Мама и аз“, където майките се състезаваха отборно със своите деца на възраст до 12 години. Специално жури от модните експерти Нели Митева и Александър Гергинов връчиха приза за най-оригинален костюм.

 

http://www.bioderma.bg/sites/default/files/bdwr0619_0155.png

 

Победителката в BIODERMA Women's Run Симона Неделчева измина трасето за точно 11 минути и спечели голямата награда - 2 самолетни билета до Париж, предоставени от Air France, както и продукти BIODERMA за цяла година. Втора и трета станаха Ива Петрова и Марина Николова. Любопитен факт е, че Марина Николова е само на 12 години. 

http://www.bioderma.bg/sites/default/files/bdwr0619_0680.png

 

В дисциплината „Мама и аз“ първи финишираха Екатерина Мозенко и нейният син, които изминаха трасето за забележителните 13:15 минути. Параскева Радева впечатли журито със своя стайлинг в стил Superwoman и грабна приза за най-оригинален костюм. 

http://www.bioderma.bg/sites/default/files/bdwr0619_0214.pnghttp://www.bioderma.bg/sites/default/files/bdwr0619_2049.png  

Актрисата Ирмена Чичикова, която е лице на кампанията на BIODERMA и Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ - „Заедно сме в училище без граници“, се състезаваше под №1. 20% от средствата от такси за участие в BIODERMA Women’s Run ще бъдат дарени на Сдружението, а кампанията ще даде шанс на децата болни от рак да продължат учебния процес по време на лечението си. 

 

Резултатите от класирането можете да видите на сайта на събитието www.bioderma-womensrun.bg