Нашите ангажименти в полза на здравата кожа

Bioderma - healthy skin

BIODERMA е бранд на NAOS, чиято мисия е дълготрайно да запази здравата кожа.

С максимална толерантност към естествения баланс на кожата, нашите продукти са разработени с позитивен подход, без компромис към дерматологичната безопасност.

Ние изискваме всички наши продукти да отговарят и често да надхвърлят стриктните препоръки от здравните власти и дерматологичното общество.

Нашите продукти са обект на систематични тестове за безопасност и ефикасност.

Всички наши продукти преминават през тестове за толерантност под контрол на независими експерти дерматолози, алерголози и токсиколози от цял свят.

През последните няколко години са извършени повече от 1000 клинични проучвания в почти 30 различни държави. Те водят до редовни публикации във водещи научни списания.

Bioderma - dermatological safety

Безопасност и толерантност за всички типове чувствителност са наш приоритет. Отвъд нашите екобиологични принципи за подбор на съставките и строг процес на одобрени, ние осъществяваме строг контрол за козметична безопасност. Cosmetovigilance е международна процедура за подаване на сигнали, която позволява да се анализира всеки неблагоприятен ефект и случай на нетолерантност.

Към днешна дата ни е докладван по-малко от 1 случай на всеки 1,000,000 продадени продукти.

Bioderma - dermatological safety

Всички наши продукти отговарят на съществуващите международни регулации. Това включва регулациите на ЕС, които осигуряват сред най-високите нива на защита за потребителя по света.

Отвъд тези регулации, ние обръщаме специално внимание на препоръките от Европейския научен комитет за безопасност на потребителите (SCCS), особено по отношение на употребата на противоречиви съставки: ендокринни нарушители, дразнители или замърсители на околната среда. Всяко подозрение за дадена съставка, което е потвърдено с научен консенсус, ще предизвика процес за отстраняване или заместване на споменатия компонент.

Bioderma - dermatological safety

Ние се ангажираме да контролираме произхода и да имаме пълна проследяемост на нашите суровини. Всяка съставка трябва да отговаря на строги критерии за ефикасност и дерматологична безопасност.

Всички нови съставки следват стриктен процес, за да бъдат идеално дефинирани:

 1. Контрол на пълната проследимост на съставките, от произход до производство и трансформации
 2. Измерване на нивото на чистота
 3. Пречистване от примесите и проверка дали лимитът не е надхвърлен
 4. Оценка на пълния токсикологичен профил на съставката с помощта на група от независими токсикологични експерти

Нашият подход: създаване на връзки с различни общности и подкрепа към всички, заедно.

Споделяне на дерматологията по света

WORLD RENDEZ-VOUS ON DERMATOLOGY, организирано от BIODERMA

“World Rendez-Vous on Dermatology” е уникално място за срещи, което събира заедно най-добрите международни експерти на всеки две години, за да се обсъдят най-новите постижения в дерматологичните изследвания.

Ние помагаме активно да споделим дерматологичното знание между лекарите по света и да стимулираме проучвания в областта на фундаменталната биология.

420 участника, 42 националности, конференции и работилници..., за да споделяме дерматологията заедно и да осигурим по-добра грижа за кожното здраве.

Научете повече за World Rendez-vous

NAOS World Rendez-Vous on Dermatology

Подобряване на качеството на живота на пациентите и проучвания за грижата за кожата

BIODERMA и Институт Кюри се възползват от своята съответна експертиза, за да подобрят качеството на живот на пациенти, подложени на лечение за рак.

За да се управляват по-добре страничните ефекти на кожата и да се подобрят проучванията за грижа за кожата, заедно създадохме нов център:LEspace de Soins et dEtude de la peau” (Пространство за грижа и изучаване на кожата).

Този център има много предимства:

 • Място за дискусии, където пациентите се чувстват комфортно, където са подкрепяни и изслушвани; място, което ще подобри начина и протокола за грижа.
 • Място за обучение, където се анализира кожната токсичност, за да се разбере по-добре, да се третира и предотврати. Резултатите от тези клинични проучвания са публикувани в научната преса, представени са на големи конференции и подпомагат по-нататъшните знания в научния свят.

BIODERMA също така подкрепя проучвания в грижата чрез 1-вата Субсидия за проучване на грижата, която ще подпомогне развитието на проекти с болногледачи, включени в подобряването на качеството на живот на пациентите.

 

Научете повече за Институт Кюри

company-institut curie

Осигуряване на устойчиви решения за социално отговорни мисии

От 2009, BIODERMA води няколко хуманитарни мисии в югоизточна Азия (Виетнам, Камбоджа, Мианмар) заедно с дерматолози, фармацевти и хуманитарни организации, за да се осигури медицинска помощ, IT ресурси и оборудване на местното население. Всяка мисия дава възможност на почти 2000 пациенти да се възползват от консултации, мерки за превенция и дарения (лекарства, очила и др.).

В пряка връзка с дерматологичната ни експертиза, се провеждат и много образователни и осведомителни кампании за фотозащита в най-горещите и най-уязвими държави, като Танзания или в Еквадор, в сътрудничество със Здравните министерства на държавите и кметствата.

На местно ниво, няколко други акции за солидарност помагат да се подобри качеството на живот на тези, които най-много се нуждаят от това. Конкретно в България, ние помагаме за по-доброто разбиране на акнето и неговото управление, като говорим за него в училищата и на различни събития. В Литва, посрещаме родители и деца в училища за атопичен дерматит, които съществуват от 5 години. В Перу придружаваме деца, болни от рак, в болниците и деца с атопичен дерматит, които нямат достъп до здравеопазване.

Всички тези действия са отражение на нашите човешки ценности и духът, който ни вдъхновява.

responsible missions

Нашата мисия е преди всичко грижата. Грижа за кожата, грижа за човека, но и грижа за света около нас, за нашата планета.

respect for the environment

Нашите ангажименти

Опазването на околната среда е една от нашите ежедневни грижи. Поради тази причина, преди няколко години инициирахме програма за трансформация на всички нива от верига на стойността на нашите продукти за значително намаляване на нашето влияние върху околната среда.

Защото в NAOS, начинът, по който правим нещата, все още е по-важен от нещата, които правим. Всички сме отдадени да докажем, че е възможно да се комбинират иновация, растеж и намаляване на влиянието върху околната среда.

 • strive for sustainability

  Нашите ангажименти се базират на 5 основни принципа:

  1. Намаляване на консумацията на вода и енергия и на нашия въглероден отпечатък по време на производствения процес и транспорта.

  2. Подобряване влиянието на нашите опаковки върху околната среда.

  3. Оптимизиране на влиянието на съставките и формулите върху околната среда.

  4. Информиране на потребителите за инструкциите и правилната употреба на нашите продукти.

  5. Приносът като солидарност или компенсация за влиянието на нашите продукти върху средата.

Nos actions spécifiques

 

В NAOS, прозрачността е ежедневен ангажимент, за да дадем на всеки възможността да се разбере нашите продукти и да избере правилния за него. С пълна автономност.

Точно затова ние създадохме Ask.NAOS. Това е платформа за информация относно политиките за формулите и съставките на продуктите на брандовете на NAOS (BIODERMA, Institut Esthederm, Etat Pur). За всички потребители и предписващите наши продукти, естеството, произходът и ролята на съставките, които използваме, както и нашите патенти и технологии са изчерпателно дешифрирани.

Ние нямаме предварително създадени идеи за нашите съставки, важното е не изключването, а полезността на всяка от тях. Изборът на позитивна формулировка е в основата за предоставяне на най-доброто за кожата.

В допълнение и отвъд регулациите, ние обръщаме внимание на мненията, издадени от Европейския научен комитет за безопасност на потребителите (SCCS), особено по отношение на използването на противоречиви съставки: ендокринни нарушители, раздразнители или замърсители на околната среда. Всяко подозрение относно съставка, потвърдено с научен консенсус, инициира процес на премахване или заместване на тази съставка.

company- formulas laboratory

Избираме главно мастноразтворими слънцезащитни екрани (без афинитет към водата) и оптимизираме начина, по който те са интегрирани в нашите продукти, за да осигурим възможно най-високо ниво на водоустойчивост. 

Този подход гарантира, че слънцезащитата се задържа добре върху кожата и същевременно ограничава въздействието на слънчевите филтри върху морската екосистема, за да осигури толерантност към нея. Тестове, извършени от независими органи доказват, че нашите продукти са нетоксични за коралите и не предизвикват избеляване. Тези тестове показват, че нашите филтри не влияят върху фотосинтезата на морските водорасли.

Ето защо ние се стремим да контролираме всички макро и микро замърсители, които могат да бъдат лошо понесени от кожата и които могат да бъдат вредни за биологичното разнообразие.

company- commitments marine ecosystem

Всеки ден, ние се ангажираме колкото е възможно повече с:

 • Разработването на големи формати: в цялото ни портфолио, ние сме пионери в предлагането на продукти в големи опаковки. Ние се ангажираме да продължим този подход, за да използваме по-малко материали.
 • Намаляване на излишните опаковки: поради тази причина голяма част от нашите продукти нямат кутии или листовки.
 • Ангажиране с устойчив процес на доставки, особено относно картонените ни кутии, които се произвеждат от устойчиво управлявани гори с етикет FSC.
 • Гарантиране на проследяемостта на цялата производствена верига и екологичната насоченост на нашите партньори: ние работим с производители, които гарантират пълна прозрачност и предпочитаме тези, които са сертифицирани.
 • Намаляване и рециклиране на индустриалните и функционални отпадъци от различните подразделения на нашата компания.
strive for sustainability