Знаете ли какво се съдържа в козметичните продукти, които нанасяте върху кожата си? А ако можехте да разкриете формулите им? За нас в NAOS прозрачността е символ на доверие. Ето защо NAOS представя Ask.NAOS, дигиталната платформа, която разкрива формулите, съставките, патентите и технологиите, използвани в нашите продукти. 

Безопасността на продукта е номер едно причина за покупка за девет от десет потребителя1.

През последните години значително нарасна осведомеността за това какво приемаме в тялото си външно и вътрешно, от храна до продукти за лична хигиена. Блогъри разказаха как не са мили лицето си в продължение на цял месец и как ефектът е бил състаряване на кожата с 10 години. Организации за защита на околната среда и на потребителските права се обръщат към здравните власти за ред. Бихме искали да имаме много по-добра представа за това какви са съставките в продуктите, които използваме и как те ни влияят.

59% от потребителите четат списъка със съставки, преди да закупят козметичен продукт2.

Сега потребителите следят предпочитаните от тях козметични марки отблизо. Съставките в тези продукти са подложени на все по-голям контрол, тъй като потребителите изследват подробно, за да разберат дали има странични ефекти, дългосрочни или други, за ежедневното им прилагане върху кожата на лицето и други части на тялото.

1Ipsos, ‘Проучване на информираността и имиджа сред 1000 купувачи в аптеки и дрогерии,’ 2018, Франция
22018 в данни, Observatoire des Cosmétiques
How to read skin care ingredients list?

Skin care formulation and careful selection of ingredients

Вече 40 години BIODERMA разработва продукти за грижа за кожата, които уважават и подкрепят здравето и екосистемата на кожата.

Екобиологията е нашият подход, който комбинира екология и биология. Ние разбираме кожата като екосистема, съставена от клетки, които са в постоянно взаимодействие помежду си и със средата. 

За да запазим тази екосистема, дефинирахме много специфични критерии за подбор на съставки и формулиране на продуктите ни. Предпочитаме чисти, многофункционални съставки, близки до естествените съставки в кожата и винаги в точната доза, които да активират отново и да подсилят естествените механизми на кожата. Всичките ни съставки са внимателно селектирани с оглед на тяхната безопасност и ефикасност. Всичко, което правим, се ръководи от дълбокия ангажимент да гарантираме здравето на вас и на вашата кожа.

Научете повече тук

  • Eloïse Collet, Scientifc Communication Manager for Bioderma, Laboratoires dermatologiques NAOS
    Елоиз Коле, Мениджър Научни комуникации на BIODERMA - Дерматологични лаборатории на NAOS.

    Разбирането на кожата като екосистема е първият принцип в нашия уникален научен подход: екобиологията. В NAOS разработваме продукти, които уважават тази екосистема и са перфектно усвояеми от кожата. Какъв по-добър начин да направим това от използването на съставки, естествено налични в кожата или близки до тях?

    Елоиз Коле, Мениджър Научни комуникации на BIODERMA - Дерматологични лаборатории на NAOS.

Защото имате право да знаете какво нанасяте на кожата си, и защото избираме с изключително внимание съставките, които използваме, NAOS представя Ask.NAOS, дигиталната платформа, която разкрива нашите формули и съставките в тях, патентите и технологиите, използвани в продуктите ни.

Все повече искаме да знаем и разбираме какво нанасяме върху кожата си. Важно е всеки един от нас да има достъп до информацията, от която има нужда, когато има нужда от нея. Ние сме пионери в прозрачността на всички наши продукти: 450 формули, 650 съставки и 40 патента и технологии, за които сме сигурни, сигурни, че зачитат биологията на вашата кожа и вашето здраве.

Сега на Ask.NAOS.com  можете да разкриете нашите патенти, технологии и съставки. Съставките са обяснени с оглед на естеството, ролята и произхода им. Има два начина да откриете състава на продуктите ни. Можете или да се консултирате със списъка на съставките на даден продукт и да кликнете върху тях една по една, за да разберете повече, или да ги изследвате като група, въз основа на ролята им в продукта.

Така можете да можете сами да вземете решение за грижата си за кожата си и за това какво нанасяте върху нея.