Бихте ли искали да знаете какво нанасяте върху кожата си и да можете да взимате информирано решение за това какви козметични продукти да използвате? Това е вече възможно с Ask.NAOS, дигиталната платформа, която разкрива състава на продуктите на трите бранда на NAOS - BIODERMA, ESTHEDERM и ETAT PUR.

NAOS е първата компания, която напълно прозрачно разкрива формулите си и помага на потребителите да ги разберат - съставките, патентите и технологиите на нашите продукти. Освен самите съставки, всяка формула е допълнително обяснена, така че да знаете как влияе на вашата кожа. Разбирайки повече за съставките, ролята им и произхода им, получавате много по-добра представа за това как се грижите за кожата си: защо е избрана конкретната съставка и как помага тя на кожата ви. Така можете да избирате сами козметичните продукти, които са най-подходящи за вас. 

Лесно е да откриете информация за съставките на различните ни продукти в платформата Ask.NAOS или сканирайки QR кода, поместен на опаковките ни. 

Сканирайте QR кода, поместен на гърба на всеки наш продукт, или посетете Ask.NAOS.com.

Можете да достъпите и да проучите информацията, от която се нуждаете, изцяло онлайн.

Можете да видите състава на продуктите ни и в секцията „Нашите продукти“ на нашия уебсайт.  

За да ви помогнем да разберете всичко за вашия продукт, ви представяме формулите ни по три различни начина, така че да можете да откриете всички аспекти от формулирането на продукта.

Първо, съставките са разделени в групи според ролята им в продукта. 

Представени в по-малки и по-големи правоъгълници, веднага разбирате различните групи съставки и пропорцията им в състава на продукта: хидратиращи, успокояващи, патенти, технологии, консерванти, текстурни агенти, и така нататък. 

Второ, съставките са изброени с техните имена от INCI листата на продукта и класифицирани в три основни категории. 

Всяка съставка е описана отделно, от най-голямото съдържание във формулата до най-малкото, и с цветови код, който да покаже дали е част от съставките със специфично действие, от текстурните и сензорните агенти, или от тези, които защитават и съхраняват продукта. 

Трето, можете да кликнете върху всяка съставка, една по една, за да видите естеството, ролята и произхода й. 

Естество: Какво представлява (витамин, растителен екстракт, масло)…

Роля: Каква е функцията й във формулата (хидратираща, успокояваща, почистваща, желираща и др.)…

Произход: Как се добива (растителен екстракт, минерален, синтетичен или биотехнологичен произход)…
 

Добре е да знаете

INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) листата става задължителна номенклатура за козметични продукти през 1999 г. Създадена през 1973 г. от американска асоциация, листата описва систематични имена, които са международно признати за идентифициране на козметични съставки. 

INCI листата включва 30,000 съставки, които се използват в козметичните продукти за ежедневна употреба. Като бранд на NAOS, BIODERMA доброволно ограничава избора си до едва 2% от тях, 650 на брой, за да намали риска от реакции и раздразнения на кожата.
 

Atoderm Intensive Baume  е продукт за кожа, склонна към атопия. Създаден е да успокоява кожата, да намалява сърбежа и да укрепва кожната бариера.

В частност, ще разгледаме технологията Lipigenium™. Когато кликнете върху нея, виждате съобщението „Кожата има естествена бариерна функция, която я защитава от средата. В случая на сухата, склонна към атопия кожа, тази бариера няма достатъчно липиди и протеини и не може да изпълнява функцията си. Технологията Lipigenium™ възстановява ефективността на кожната бариера."

Когато кликнете върху серамидите np, ap или eop, ще разберете, че:

  • Те участват в технологията Lipigenium™
  • Съдържат се естествено в кожата
  • BIODERMA добива серамидите, които използва, чрез биотехнология, която използва биологични процеси, включително естествена ферментация.
  • Eloïse Collet, Scientifc Communication Manager for Bioderma, Laboratoires dermatologiques NAOS
    Елоиз Коле, Мениджър научни комуникации на BIODERMA - Дерматологични лаборатории на NAOS.

    С ексклузивната Lipigenium™ технология, Atoderm Intensive Baume ви осигурява три естествено съдържащи се в кожата липиди, които липсват при кожата, склонна към атопия. Както можете да видите от списъка със съставки, това са серамидите NP, AP и EOP, по-известни като 1, 3 и 6.

    Елоиз Коле, Мениджър научни комуникации на BIODERMA - Дерматологични лаборатории на NAOS.

Ask.NAOS е достъпен за употреба за всички, без значение дали сте свикнали да четете между редовете на списъка със съставки, или искате да знаете малко повече за това, което използвате. Направихме информацията образователна и лесна за разбиране, за да бъдем сигурни, че ще ви бъде полезна. Няма нужда да сваляте приложение на устройството си. Предпочетохме да поддържаме уебсайт, който да е достъпен на мобилно и десктоп устройство, навсякъде, по всяко време. 

Прозрачността означава доверие. С това да бъдем открити относно съставките и формулите на нашите продукти, се надяваме да ви дадем възможността да взимате информирани решения за здравето на вашата кожа и за това как да се грижите за нея.