В съботната сутрин на първия истински летен уикенд тази година столицата се събуди преоблечена в оранжево и оцветена от ентусиазма на над 500-те участнички в третото издание на BIODERMA Women’s Run. Състезанието е първата у нас инициатива за изцяло дамско бягане, която се реализира от BIODERMA и Спортен клуб „Бегач“ от 2019 г. насам. Събитието се проведе под патронажа на посланика на Франция в България, Нейно Превъзходителство г-жа Флоранс Робин, която лично приветства и пожела успех на участничките минути преди старта. 

Това лято BIODERMA Women’s Run провокира дамите с цели 5 категории по ново предизвикателно трасе, включващо основни артерии в центъра – ул. Фритьоф Нансен, булевардите Патриарх Евтимий и Витоша, парка зад Музей „Земята и хората“. Участниците в категорията "Мама и аз" се състезаваха по познатото от предишните две издания трасе – от моста на НДК към парка зад Музей „Земята и хората“ и обратно.
В най-предизвикателната категория – 5 километра за бързина, победа завоюва Милица Мирчева с резултат 16:49. Подгласничките ѝ Петя Зафирова и Павлина Драгнева завършиха с резултат съответно с 21:07 и 22:06. Дистанцията от 3 километра покори Маринела Цекова с 12:01, следвана от Тоня Тонева с 12:17 и Ния Йотова с 12:25. Ния Йотова отбеляза и втори успех с първо място заедно със сина си Никола в отборната надпревара „Мама и аз”, с време 14:21. Другите 2 най-бързи двойки в категорията бяха Диана Найденова и Стилиян с 15:34 и Силвия Петрова и Калина с 16:28. 
 

Новата TEEN Girls Run категория спечели Даниела Николова на 14 г. с време от 14:31, следвана от Тони Доковска със 17:50 и Йоана Пастармаджиева с 18:17. Специална награда на най-бързата девойка връчи г-жа Ирина Петреску, аташе по културното сътрудничество с Франция, от името на Френски институт в България, които тази година подкрепиха събитието. 

Модното жури Нели Митева и Александър Гергинов връчи приза за „Най-оригинален костюм“ на Йоана Станчева и Богдан Павлов, състезаващи се в категория „Мама и аз“, а второто и третото място в „дефилето“ заеха Силвия Петрова и Анастасия Романова. Високият интерес и множеството атрактивни заявки за поредна година дадоха възможност на журито да определи и  четвърта награда – за Габриела Георгиева, и да предложи още изненади за творчески настроените участнички в следващото издание на състезанието. 

Рекорден беше броят на регистрациите – тази година 543, с което организаторите повишиха значително резултатите си от изминалите години и показаха, че мисията на женското бягане и участие в състезания е възможна. От NAOS България и „Бегач“ коментираха, че за следващото издание са готови да подобрят постижението и да посрещнат на старта над 1000 участнички. 

Ангажиментът към инициативата на женското бягане е ангажимент и към благотворителната кауза на събитието –  за четвърта поредна година BIODERMA подкрепя Сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“ с кампанията “Заедно сме в училище без граници”, за която се даряват 20% от събраните средства от регистрации в събитието. 

BIODERMA благодари на партньора си и организатор Спортен клуб “Бегач”, на Посолството на Франция и Френски институт в България, на партньора на събитието HONOR, на Български фонд за жените, които тази година също застанаха зад инициативата. Специални благодарности и на медиите, които подкрепиха популяризирането на събитието и на каузата – „Дневник“, радио „Дарик“, Момичетата от града, Булевард България, списание Cosmopolitan, Fashion Inside, Go Guide, View Sofia, списание Glamour, списание DIVA. 

Локализирайте мястото на продажба

Вижте всички наши оферти и продукти, налични в аптечната мрежа близо до вас.

Намерете от къде да закупите

Поръчайте онлайн

Вижте всички наши продукти и оферти, налични при нашите партньори.