Комбинация от филтри от ново поколение, осигуряваща висока защита и минимално въздействие върху водните екосистеми

В тясно сътрудничество с дерматолози и фотобиолози, BIODERMA се ангажира да предоставя слънцезащитни формули, съдържащи филтри, които:

  • Предпазват кожата от UV лъчи и намаляват риска от развитие на рак;
  • Запазват естествените защитни механизми на кожата;
  • Са чисти и безопасни за кожата без токсични съставки като силикон и октокрилен;
  • Ограничават въздействието на BIODERMA върху околната среда върху водните екосистеми.

Вдъхновени от този ангажимент, лабораториите на BIODERMA разработиха нова минималистична комбинация от четири и само четири филтъра, използвани във всички нейни слънцезащитни продукти за тяло.

Graphical representation of the difference in penetration depth between UVB and UVA (+95%)

Преди да продължим, нека да разгледаме какво представляват UVA и UVB лъчите и как влияят на кожата.

  • UVB лъчите представляват 5% от целия UV спектър и не навлизат много под повърхността на кожата. Слънцезащитните продукти SPF50+ блокират 98% от UVB лъчите, които достигат до кожата. 
  • UVA лъчите представляват 95% от UV спектъра и навлизат дълбоко в слоевете на кожата. Те са много по-вредни, тъй като причиняват трайни щети. Докато слънцезащитните продукти SPF50+ обикновено са много добри при блокиране на UVB лъчите, те са по-малко ефективни при блокиране на UVA лъчите. Между 11% и 15% от UVA лъчите достигат до кожата.

Слънцезащитните продукти с почти изцяло UVB протекция осигуряват краткотрайна защита и предотвратяват изгарянето на кожата ви. Те обаче не предлагат непременно дългосрочна защита за предотвратяване на преждевременно стареене и риска от рак на кожата.

UVA лъчите имат дългосрочни ефекти, тъй като генерират оксидативен стрес и могат да нарушат защитните механизми на кожата. Слънцезащитните продукти, които предпазват и от UVA лъчи, се наричат „широкоспектърни“. Според разпоредбите на ЕС, UVA защитата трябва да бъде равна на поне една трета от UVB защитата, но дори и това далеч не е достатъчно.

Men using Bioderma Ultra SPF50+ Milk

Повечето слънцезащитни продукти са разработени с много на брой филтри във високи концентрации за постигане на добри нива на UVA защита. Употребата на повече съставки обаче означава по-висок риск кожата да бъде раздразнена и следователно слънцезащитният крем да се използва по-рядко.
В BIODERMA сме убедени, че слънцезащитните кремове трябва да бъдат формулирани само с необходимите съставки в точните дози, за да се увеличи максимално толерантността към кожата и да бъдат по-приятни за употреба. Вместо да претоварвате кожата с филтри или да използвате потенциално вредни слънцезащитни съставки, като октокрилен, гамата Photoderm осигурява ефективна защита благодарение на патента SUN ACTIVE DEFENSE, който съчетава само 4 филтъра и биологична защита.

Тази минималистична комбинация обединява три основни предимства:

Премахва противоречивите филтри като осигурява чиста слънцезащита, която запазва баланса на кожата и не е токсична, с отличен YUKA резултат 90/100.

Минимален брой филтри (само четири) в съответствие с нашия екобиологичен подход за подсилване на естествените способности за самозащита на кожата, за да компенсира биологичното въздействие на UVA лъчите.

Woman using Bioderma SPF50 sun spray

4 филтъра, внимателно подбрани според техния профил на екотоксичност, като се гарантира, че формулите не са токсични за корали, морски водорасли и сладководен планктон.

Всички слънцезащитните продукти от гамата Photoderm на BIODERMA съдържат патента SUN ACTIVE DEFENSE. Той съчетава внимателно подбрани чисти филтри с биологична защита, която засилва механизмите за самозащита на кожата, така че тя да може да се предпази от излагане на слънце.

Патентът SUN ACTIVE DEFENCE предоставя антиоксидантна защита и укрепва имунната система:


+26% антиоксидантна защита*
+24% защита на имунната защита на кожата*


Рисковете от увреждане, поради излагане на UV лъчи, са намалени, което допринася и за намаляване вероятността от развитие на рак на кожата и преждевременно стареене.

Graphic representation of the Sun Active Defense formula used in Bioderma's photoderm products

Гамата Photoderm осигурява широкоспектърна защита за кожата, като предпазва както от UVA, така и от UVB лъчи. Всички слънцезащитни продукти за тяло включват патента SUN ACTIVE DEFENCE, който комбинира чисти слънцезащитни филтри и биологична защита. Освен това продуктите Photoderm осигуряват дълготрайна хидратация, попиват бързо и имат леки и приятни текстури.

Range of Bioderma Photoderm sun protection products

Нов механизъм за заключване на спрея

За да ограничим въздействието си върху околната среда, създадохме нашите опаковки със заключващ се механизъм на затваряне (със завъртане) и премахнахме всякакви пластмасови капачки. След употреба просто развийте механизма, за да можете да рециклирате бутилката.

Открийте продуктите на Photoderm и защитете кожата си от вредното влияние на UV лъчите.

Високотехнологична слънцезащита

Children using Bioderma ULTRA SPF50+ milk

Photoderm Lait ULTRA SPF50+

Ултрахидратиращата текстура на слънцезащитния крем предлага много висока защита за чувствителна кожа, подсилена срещу UVA лъчи. Подходящ и за бебета над 12 месеца.

За цялото семейство

Woman with black skin using SPF50+ Sunscreen Spray compatible for the whole family

Photoderm Spray SPF50+

Много висока защита, 8 часа хидратация и невидимо покритие. Подходящ за цялото семейство.

За деца

Photoderm PEDIATRICS Spray SPF50+

Хидратиращ слънцезащитен спрей, който оставя кожата с невидимо покритие. Предлага се с нов механизъм на затваряне. Подходящ за деца над 12 месеца. 

Практичен спрей

Men using the Invisible Mist SPF50+

Photoderm Brume Invisible SPF50+

Хидратиращ и освежаващ прозрачен слънцезащитен спрей, който осигурява висока UV защита, както и клетъчна защита, благодарение на витамин Е. Photoderm Brume invisible се предлага и с SPF30.

Иновативна сензорна текстура

Women with black skin using Photoderm SPF30 water-based Sunscreen

Photoderm Eau solaire BRONZ SPF30

Тази нова ултралека, хидратираща слънцезащитна вода съчетава защита, хидратация и естествено придобит тен само за 5 дни.

Слънцезащитна вода с антиоксидантно действие

Presentation of the water based sun protection Photoderm Eau solaire ANTI-OX SPF50

Photoderm Eau solaire ANTI-OX SPF50

Иновативна хидратираща слънцезащитна вода с ултралека текстура, която предпазва кожата от увреждане ДНК на клетките на кожата и фотостареене.

Открийте пълната гама слънцезащитни продукти Photoderm за лице и тяло.

*Клинично проучване върху 10 потребители, фототипове II и III, при излагане на слънце. Оценка на няколко биомаркера относно ефективновното взаимодействие на филтрите и патентованата биологична защита върху антиоксидантната и имуносупресивна защита, Полша, 2021.

Класическа защита

Чувствителна кожа

SUN ACTIVE DEFENSE PATENT

Photoderm Spray SPF50+

(1 отзив)

Много висока защита, хидратиращ спрей, не оставя бели следи.

За кого?

За цялото семейство (деца над 12 месеца)

Детска защита

ДЕЛИКАТНА ДЕТСКА КОЖА АТОПИЧНА КОЖА

SUN BARRIER TECHNOLOGY

Photoderm PEDIATRICS Spray SPF50+

(Все още няма отзиви)

Осигурява висока защита, високоустойчив, с невидим завършек, 8 ч хидратация.

За кого?

Деца, Бебета

Класическа защита

Чувствителна кожа Чувствителна кожа, отслабена от медицински терапии Нормална бебешка и детска кожа

SUN ACTIVE DEFENSE PATENT

Photoderm Lait ULTRA SPF 50+

(Все още няма отзиви)

Много висока защита, подсилена срещу UVA

За кого?

За цялото семейство (деца над 12 месеца)

Класическа защита

Чувствителна кожа

Cellular protection

Photoderm Brume invisible SPF50+

(Все още няма отзиви)

Хидратиращ и освежаващ прозрачен слънцезащитен спрей. Без нужда от разнасяне.

За кого?

За цялото семейство (деца над 3 години)