bioderma-your-skin_pigmentbio_c-concentrate_woman_sad

Съществуват няколко типа хиперпигментация, включително мелазма, пост-възпалителна хиперпигментация (ПВХ) и два вида лентигини, единият се дължи на слънцето (слънчеви лентигини), а вторият е свързан с възрастовия фактор (старчески лентигини). Меланинът е отговорен за всички типове хиперпигментация. Когато UV лъчите проникнат в кожата, те стартират процеса, който генерира меланин и го привлича към повърхността на кожата. Затова най-добрата защита срещу хиперпигментация е да търсите сянка и нанасяте слънцезащитни продукти.
 

За да намалите обезцветяването, което може да имате, дерматолог може да предпише редица медицински терапии, вариращи от локални лекарства до пилинги, лазерна и светлинна терапия.
 

Тези дерматологични процедури не са подходящи за всички типове кожа и климат и често могат да доведат до реакции под формата на петна. Дразненето на кожата и повторната поява са основните рискове при всички лечения.

bioderma-your-skin_pigmentbio_c-concentrate_before-after

Сред най-признатите и предписвани дерматологични лечения за хиперпигментация е триото на Клигман, кръстено на лекаря, който го е разработил, и комбинацията на три вида медикаменти, които заедно създават най-забележимия ефект.
Хидрохинонът се използва в комбинация с хидрокортизон и ретиноева киселина за елиминиране на хиперпигментацията, действайки на различни етапи от производството на меланин.

 

  • Производство: Хидрохинонът инхибира тирозиназата, ензим, отговорен за производството на меланин, като по този начин намалява количеството, което се произвежда.
  • Възпаление: Хидрокортизонът има противовъзпалително действие, за да ограничи имунния отговор на кожата и да подобри нейната поносимост към прилаганото лекарство.
  • Елиминиране: Ретиноевата киселина е производно на витамин А, което подпомага обновяването на клетките на кожата, така че хиперпигментираните клетки да се елиминират по-бързо.

 

Депигментацията става видима след три до пет седмици лечение, а максималният ефект е видим между пет и седем седмици. Дерматолозите ограничават лечението до не повече от два месеца два пъти годишно поради „стресът“ на кожата от активните съставки. Могат да се появят раздразнения и висока чувствителност, както и повторна поява, което е най -голямото разочарование след подобна инвестиция.
 

0

Ежедневно почистване без изплакване

Хиперпигментирана кожа

Патентована комбинация от активни съставки

Pigmentbio H2O

(Все още няма отзиви)

Почистваща и изсветляваща сила. Висока толерантност.

За кого?

Възрастни

Серум

Хиперпигментирана кожа КАФЯВИ ПЕТНА И НЕРАВНОМЕРНА ПИГМЕНТАЦИЯ Слънчеви петна, тъмни петна, фотостареене

LumiReveal™ технология

Pigmentbio C-Concentrate

(3 отзива)

Интензивен изсветляващ концентрат против пигментации с високотехнологичен витамин C.

За кого?

Възрастни

BIODERMA снимка на продукт, Pigmentbio Night renewer 50ml, нощен регенериращ крем за пигментирана кожа

Нощна грижа

Хиперпигментирана кожа

LumiReveal™ технология

Pigmentbio Night Renewer

(3 отзива)

Регенерира кожата през нощта за равномерен и сияен тен.

За кого?

Възрастни

Специфична защита

След дерматологични процедури Слънчеви петна, тъмни петна, фотостареене

SUN ACTIVE DEFENSE PATENT

Photoderm SPOT-AGE SPF50+

(Все още няма отзиви)

Антиоксидантна слънцезащита, намалява петната и бръчките.

За кого?

Възрастни

Хидрохинонът може да се използва като монотерапия за хиперпигментация, с малко по-слабо изразен ефект.

Депигментиращото действие на хидрохинона е открито през 1936 г., когато немският учен Йотел забелязва, че косата на черните котки става по-светла, когато хидрохинонът е добавен към питейната им вода. Молекулата се използва в терапевтични лечения от 1961 г. 
От 2001 г. в Европа продуктите, съдържащи хидрохинон, могат да се предписват само с лекарско предписание.

 

Като инхибитор на тирозиназата, хидрохинонът сам по себе си може да бъде ефективен при лечение на мелазма и PIH. Хидрохинонът се използва в концентрация от 2% до 4%, малки количества се прилагат върху малки зони, два пъти на ден в продължение на три до шест месеца. Резултатите са видими между четири седмици и четири месеца от лечението. Страничните ефекти включват контактна алергия и раздразнена кожа. Дерматолозите ограничават употребата му поради тези причини.
 

bioderma-your-skin_pigmentbio_c-concentrate_cream

Пилингите представляват нанасяне на химическо вещество върху кожата, за да се предизвика повърхностно разрушаване на епидермиса и външните слоеве на дермата, подобрявайки определени патологични или естетични „нарушения“.


Дерматологичните пилинги с гликолова киселина са най-популярният повърхностен пилинг и могат да дадат добри резултати за хиперпигментация, с изключение при хора с тъмна кожа, които са изложени на риск от PIH. Обикновено се използва хидрофилен AHA. Той действа върху повърхността на кожата, за да намали адхезията на кожните клетки. Лющенето и зачервяването се появяват в рамките на един или два дни, които изглеждат като „обрив“, преди да се появи новият ви, равномерен тен.


Пилингите предлагат голяма гъвкавост, тъй като концентрацията, рН и времето за нанасяне могат да бъдат регулирани. Необходими са четири до шест сесии, на всеки две седмици, за най-добри резултати.
 

bioderma-your-skin_pigmentbio_c-concentrate_woman_skin

Локализирайте мястото на продажба

Вижте всички наши оферти и продукти, налични в аптечната мрежа близо до вас.

Намерете от къде да закупите

Поръчайте онлайн

Вижте всички наши продукти и оферти, налични при нашите партньори.