Ежедневната терапия за атопична кожа: хидратация, хидратация и пак хидратация!

За всички случаи на атопична екзема са характерни проблеми с много суха кожа и увредена кожна бариера. Ежедневното подхранване на сухата кожа е от съществено значение за укрепването на защитния й хидролипиден слой. Това просто действие също така помага да се отложат обострянията. За бебета в риск е важно да започнете да нанасяте емолиенти веднага след като се родят и да продължите, докато вече няма симптоми - често до юношеството! Уверете се, че сте избрали продукти, специално пригодени за атопична кожа.

 

Предимствата на това да хидратирате добре атопичната кожа:

  • Предотвратявате обострянето на екземата
  • Забавяте развитието на болестта чрез подобряване на баланса на кожата
  • Лекувате симптомите чрез намаляване на сърбежа

 

Лечение на обострянията на екземата: как да се преборите с възпалението

Във фазата на обостряне локалното противовъзпалително лечение (локални кортикостероиди) все още е най-подходящият начин за бързо успокояване, намаляване на сърбежа и избягване на инфекция за вашето дете. Винаги прилагайте лечението, предписано от Вашия лекар, само върху засегнатите области, веднъж на ден, докато зачервяването изчезне. Количеството локални кортикостероиди, които използвате, автоматично намалява с хода на лечението и плаките стават все по-малки. Добре е винаги да следвате препоръките на вашия лекар.

4 съвета за нанасяне на крем:

  1. Измийте ръцете си, преди да нанесете крем.
  2. Бъдете щедри. Точното количество крем за лактите и коленете на едно дете е колкото размера на кокалчето на възрастен. Масажирайте внимателно и бавно, така че да кремът да попие напълно.
  3. Емолиент два пъти на ден: нанасяйте хидратиращия крем или балсам сутрин и вечер, дори и да не къпете детето, по цялото тяло, а не само на критичните места.
  4. Противовъзпалително лечение веднъж на ден: едновременно с емолиента и само върху плаките на екземата, докато изчезнат. Винаги следвайте предписанията на лекаря.

Cold

Поставете нещо студено върху плаките: кубчета лед, увити в чиста кърпа.

SOS

Напръскайте Atoderm SOS Spray, за да успокоите сърбежа. Подходящ e за употреба дори при новородени.

Pebble

Опитайте да спрете чесането, като разтривате всички сърбящи зони на детето с гладки, студени камъчета или друг гладък предмет, за да ограничите увреждането на кожата.

Wooden Roller

Използвайте дървена ролка против чесане, за да масажирате сърбящата зона.

Teddy bear

Отклонете вниманието с любимата играчка, шега или игра, за да разсеете детето от сърбежа!