Научете повече като изберете вашия тип кожа

Всички наши статии и съвети относно Атопична кожа, раздразнена и със сърбеж

Експерт
За кого?
Тип статия
 • Д-р Мишел Саяг, алерголог
  Д-р Мишел Саяг, Aлерголог.

  Въпрос на интернет потребител: Страдам от алергии (екзема, херпес). В тази връзка дъщеря ми ще бъде ли по-склонна към развитието на тези кожни проблеми?

  Херпесът не е алергия, а вирусна инфекция. Ако обаче страдате от атопични алергични реакции, вашата дъщеря е по-вероятно от средното да страда от атопичен дерматит.

  Д-р Мишел Саяг, Aлерголог.
 • Д-р Мишел Саяг, алерголог
  Д-р Мишел Саяг, Aлерголог.

  Въпрос на интернет потребител: Как може да се предотврати и лекува атопичен дерматит?

  Превенцията се използва за деца в „риск“, а именно за деца с поне един родител, склонен към алергия. В тези случаи, например, знаем, че е най-добре е да избягвате контакт с котки през първите няколко седмици. Що се отнася до лечението, огнищата на екзема трябва да се лекуват възможно най-рано с локални противовъзпалителни стероиди. Промените в кожната бариера трябва да се третират всеки ден с емолиент.

  Д-р Мишел Саяг, Aлерголог.
Range Atoderm

Хигиена и грижа

Нормална, суха, раздразнена до атопична кожа

Гама Atoderm

Range Atoderm

Сухата кожа се характеризира с опънатост и липса на еластичност, които понякога се комбинират със сърбеж и раздразнения.

Решението на BIODERMA: Atoderm, пълна гама продукти за хигиена и грижа за лицето и тялото, създадени за суха, много суха или атопична кожа, за всекидневна употреба, както и заедно с лечение за екзема или сърбеж... всички основни продукти за мека и успокоена кожа! Кажете сбогом на сухата, стегната и сърбяща кожа след душ!