Гладката кожа е мечта, когато кожата ви е мазна и имате проблеми с черни точки, пъпки или неравен тен. BIODERMA е признат експерт в хигиената на кожата, създадел на мицеларна вода преди 25 години и все още лидер – с продукти, посветени на различни типове кожа. Сега BIODERMA отива още по-напред, с концепцията за активно почистване.

Повече от почистващ продукт, Sébium Gel moussant actif осигурява и специфична грижа, благодарение на AHA и BHA, съдържанието на които киселини го превръща в активен почистващ продукт.

Формулата на Sébium Gel moussant actif предпазва склонната към акне кожа и е ефикасен в борбата с пъпките, за да отговори на най-специфичните нужди на кожата, от пубертета до зряла възраст. Защото почистването е основата на всичко! С разработването на Sébium Gel moussant actif BIODERMA създава иновация с формула, която е едновременно почистване и грижа.

Gel Moussant Actif

 • Д-р Мишел Саяг, алерголог
  Мишел Саяг, Алерголог, Директор Научни изследвания - BIODERMA.

  Нашата дерматологична хигиена в BIODERMA е направена така, че да се грижи за кожата и да запази здравето ѝ, още от етапа на почистването. При акнето е доказано, че когато се използва „адаптиран почистващ продукт“ и хидратиращ продукт, пациентите спазват предписанията и пъпките накрая изчезват. Почистването е първата и изключително важна стъпка в премахването на пъпките. Това е от съществено значение, особено имайки предвид, че половината от всички пациенти с акне не следват правилно лечението си*.

  Мишел Саяг, Алерголог, Директор Научни изследвания - BIODERMA.

Активно почистване, вдъхновено от екобиологията 

Иновация от BIODERMA, Sébium Gel moussant actif спазва принципите зад екобиологичния подход на NAOS, който разбира кожата като екосистема. 

 

Трите екобиологични критерии за активно почистване на мазната и склонна към акне кожа на NAOS са:

 • Вземаме предвид екосистемата на кожата, като използваме мек почистващ агент

 • Действаме върху причините, благодарение на съдържанието на цинков глюконат, който регулира производството на себум 

 • Стимулираме естествените механизми на кожата с две кератолитични активни съставки, AHA и BHA (алфахидрокси и бетахидрокси киселина), които ускоряват обновлението на клетките в кожата. 

Woman cleansing her face with Gel Moussant Actif

Идеята зад активното почистване е да се грижи за кожата още от почистването, за да предотврати и намали несъвършенствата по-активно. Новият Sébium Gel moussant actif е формулиран с оптимална ефикасност, благодарение на уникалната комбинация от кератолитични активни съставки. 

Sébium Gel moussant actif гарантира точния баланс между ефикасност и толерантност. 

 1. Нежно почистване > Почиства кожата без да я отслабва, благодарение на почистващата база, която запазва кожната бариера. 
 2. Активно почистване > Почиства кожата в дълбочина под и над повърхността, намалявайки несъвършенствата с нежен пилинг ефект. 
salicylic & glycolic acid

Микро-пилинг ефект, на повърхността и в дълбочина


Склонната към акне кожа има тенденция да се удебелява, натрупвайки мъртви клетки, себум и други елементи, които се събират на повърхността на кожата и блокират порите. Като активно почистващо средство, Sébium Gel moussant actif съдържа комбинация от AHA (алфа хидрокси киселина) и BHA (бета хидрокси киселина), познати със своето допълващо се кератолитично действие, едната на повърхността на кожата, другата – в дълбочина. Кератолитично действие означава способността за изглаждане на текстурата на кожата чрез стимулиране на кожното обновление. 

 • Салициловата киселина (BHA) е идеална активна съставка за мазната и склонна към акне кожа, тъй като свива порите и намалява петната. Има способността да прекъсва връзките между мъртвите клетки и така ги премахва от повърхността на кожата. Следователно има ексфолиращо действие, което спомага за отпушването на порите. Също така може да предотвратява образуването на комедони и зачервяването и възпалението на пъпките1
 • Гликоловата киселина (AHA) прониква в дълбочина, благодарение на малкия си размер. Мощна активна съставка, тя елиминира мъртвите и дехидратирани клетки и ускорява процеса на излющване, създавайки ефект на „подновена кожа“. Благодарение на ексфолиращото действие, кожата става по-свежа и гладка. За да може да осъществи действието си като активна съставка в пълнота, гликоловата киселина следва да бъде в достатъчно висока концентрация в среда, чието pH е достатъчно киселинно.

 

Благодарение на комбинацията от AHA и BHA, традиционно използвана от лекари за пилинг, Sébium Gel moussant actif дава чудесни резултати върху кожата, склонна към акне.

 • Порите са отпушени
 • Несъвършенствата са намалени

Използван като допълваща грижа против несъвършенства, Sébium Gel moussant actif активира клетъчното обновяване. Така допринася за предотвратяване на образуването на пъпки и елиминиране на вече съществуващите.

 

1ZANDER, 1992

Киселинно pH at 4.5, което оптимизира кератолитичния ефект

Гликоловата киселина се нуждае от по-киселинна среда, за да бъде ефикасна. Ето защо Sébium Gel moussant actif е формулиран с малко по-киселинно pH, за да увеличи кератолитичната ефикасност на AHA комплекса върху мазната и склонна към акне кожа.

tube with acids

Нежна формула, която запазва кожната бариера

Почистването без да се премахва повърхностния кожен слой е от съществено значение за мазната и склонна към акне кожа. Sébium Gel moussant actif отговаря на предизвикателството със своята мека почистваща база, която запазва баланса на мазната и склонна към акне кожа. 

 

Woman touching her soft skin

Добре е да знаем

Когато казваме „пилинг ефект“, неминуемо се сещаме за изсушаване и раздразнение. Със Sébium Gel moussant actif няма такъв риск: всяка кератолитична активна съставка е в оптималната си концентрация, достатъчна да отпуши порите и да даде резултати върху черните точки и пъпките. В сравнение с механичните ексфолианти с частици, киселинното ексфолиране с кератолитични съставки не дразни кожата чрез триене2. Винаги можете да допълните Sébium Gel moussant actif с адаптирана грижа (крем). 

 

2Тестване на трансепидермалната загуба на вода, Eurofin-Dermscan/ STb19048, 12 доброволци, декември 2019

inflamed pimple

32%3 по-малко възпалени пъпки само след 21 дни. 

blackheads

17%4 по-малко черни точки само след 28 дни.

Добре е да знаем

За 97% от потребителите, кожата е пречистена

За 91% от потребителите, кожата е дълбоко почистена

For 88% от потребителите, кожата е изгладена

3 Тест Allergisa / Stb 19044 (078450-01), Бразилия, 21 дни, 30 доброволци, януари 2020
4 Тест Visia + CERCO 152. NAOS. 19, 28 дни, 31 доброволци, декември 2019
5 Тест за употреба под дерматологичен контрол


 

Man with acne

Поставете в мокри длани количество от продукта в размер на лешник и разтрийте дланите, за да се разпени. Нанесете върху мокро лице. Разпенете, като нежно масажирате кожата.

Изплакнете обилно и нежно подсушете.

Добре е да знаем

Sébium Gel moussant actif може да се използва и като единствен продукт за грижа от мъже с мазна и склонна към акне кожа, които не искат да използват два отделни продукти за почистване и за грижа (крем).

Ако кожата ви е мазна или склонна към акне, с несъвършенства – упорити или от време на време, Sébium серията може спомогне за намаляването на броя на несъвършенствата и да помогне на кожата ви да постигне баланс.

Активно почистване

Sébium Gel Moussant Actif

Sébium

Gel moussant actif

Sébium Gel moussant actif може да се използва сутрин и вечер до изчезване на несъвършенствата. След това можете да се върнете към обичайната си рутина. Благодарение на активните си кератолитични съставки, този активен почистващ продукт изглажда кожата, отпушва порите и намалява несъвършенствата.

Почистване

Sébium Gel Moussant

Sébium

Gel moussant

Sébium Gel moussant нежно почиства кожата, без да я изсушава. Използвайте ежедневно, сутрин и вечер, за намаляване на производството на себум и изчистване на кожата.

 

Грижа

Sébium sensitive

Sébium

Sensitive

Sébium Sensitive е ежедневен крем за нанасяне сутрин върху лицето след почистване. Sébium Sensitive хидратира и успокоява чувствителната и отслабена кожа, склонна към акне. Възстановява баланса на себума, намалява възпалението, хидратира и матира кожата.