Хигиена на ръцете Потенциално ръцете са най-мръсната част от тялото ни и първият канал за замърсяване, затова е важно да поддържаме много добра хигиена. Въпреки че повечето микроби са безопасни за здравето ни, някои може да предизвикат раздразнение на клепачите. Основните хигиенни правила включват внимателно измиване на ръцете няколко пъти дневно, след като сме посетили тоалетната или сме се возили в градския транспорт, след работа в градината, при готвене. Важно е да се избягва контакт с лицето и очите!
Почистване сутрин и вечер Почистването на лицето е много е важно, особено вечер, когато праха и замърсяванията, носени от вятъра са се натрупали върху клепачите. Изберете нежен почистващ продукт като Atoderm Intensive eye, който осигурява сигурност и толерантност към кожата. Може да се използва сутрин и вечер, при обостряне и в ремисия.
Лек грим Ако имате сухи или раздразнени клепачи, предпочитайте лек грим. Избягвайте водоустойчива спирала, която може да е трудна за премахване и да се наложи да търкате клепачите си. Избирайте сенки без блясък и обръщайте внимание на качеството на продуктите.
Избор на козметични продукти Следете кожата си за реакции, когато променяте козметичните си навици - когато използвате нов продукт за гримиране на очите, крем за лице или шампоан, който може да засегне клепачите при изплакване. Избягвайте да сменяте хидратиращата грижа и почистващият продукт едновременно или да тествате нова маска същата вечер, в която нанасяте нов нощен крем. Въвеждайте новите продукти един по един, за да сте сигурни как реагира кожата ви.
Без търкане Избягвайте всякакво търкане на чувствителната зона на околоочния контур , особено когато премахвате грима си. Atoderm Intensive eye премахва грима нежно, без нужда от търкане. Формулата с висока толерантност подсилва деликатната кожа на околоочния контур.

Полени и алергени Понякога обострянето може да е в резултат на сезонни алергии. Обърнете внимание на периодите на обостряне и проверете дали раздразнението на клепачите не е предизвикано от полени или алергени във въздуха. Над 4000 молекули са идентифицирани като алергени* в козметичните продукти. Най-често това са аромати и консерванти, както и агенти в боята за коса и лака за нокти.

Лак за нокти Проверете състава на лака за нокти, тъй като повечето съдържат субстанции, предизвикващи алергии. Не докосвайте очите си с лакирани нокти, тъй като има висок риск от реакция. Мигновено може да се появи иритативна контактна екзема.

Слънчеви очила Носете слънчеви очила, за да се защитите от UV лъчите и полените, тъй като раздразнението може да бъде предизвикано и от излагане на слънце или да го влоши.
Хигиена на контактните лещи Хората, носещи лещи, трябва да се грижат внимателно за хигиената им, тъй като ако не са почистени добре, могат да предизвикат сериозен конюнктивит, който да се превърне в екзема. Препоръчителна е употреба на очила, понеже лещите много уморяват очите.

Умора на очите Не забравяйте да оставите очите си да починат. Не прекарвайте много време пред екрани и монитори. Синята светлина, която те излъчват, нарушава циркадния ритъм на тялото. Продължителното излагане на синя светлина уврежда и зрението, защото е вредно за ретината.

 • BIODERMA снимка на продукт, Atoderm Intensive eye T100ml, крем за много суха кожа
 • Дневна грижа

  Много сухи, раздразнени до атопични клепачи

  Skin Barrier Therapy™ патент

  Atoderm Intensive eye

  Ежедневен продукт 3-в-1 за раздразнени клепачи: успокоява, възстановява и премахва грима.

  За кого?

  За цялото семейство (без недоносени бебета)