В съботната сутрин на изминалия уикенд София посрещна шестото издание на BIODERMA Women’s Run – единственото в България изцяло женско бягане, което се реализира от BIODERMA и Спортен клуб „Бегач“. Събитието се проведе под патронажа на посланика на Франция в България, Негово Превъзходителство Жоел Майер.

В най-предизвикателната дистанция - 5 километра за бързина, победа завоюва Антония Георгиева с резултат 18:20. Подгласничките ѝ Димитрина Гулева и Ваня Григорова завършиха с резултат съответно с 23:25 и 23:39.

Дистанцията от 3 километра покори Маринела Цекова с резултат 11:54, следвана с от Тоня Тонева с 12:26 и Ния Йотова с 12:43. 

В категория „Мама и аз” първо място грабнаха Росица Боевска и нейния син Виктор с време 14:16. Другите 2 най-бързи двойки в категорията бяха Бела Дулева и Калин с 15:11 и Мария Георгиева и Антон с 15:51.

Най-бързата тийнейджърка беше Аня Динева с време от 15:07, следвана от Калина Вутова със 15:35 и Ерика Карабелева с 15:43. Победителката в категория TEEN GIRLS Run получи и още една награда – курс по френски език от Френски институт в България, които отново подкрепиха инициативата.

Както всяка година, бяха оценени и финалистите в категория „Най-оригинален костюм“. Наградите бяха връчени от журито от модни експерти Нели Митева и Александър Гергинов. Първо място спечели двойка пирати от категория „Мама и аз“ – Рая Делчева и Стелла. С второ място ги последва гръцкия бог на виното Дионис в лицето на Габриела Георгиева. Трето място бе отредено на двойка вещици, бягащи в категория „Мама и аз“ – Христина Нестерова и Александра. Сред участниците се забелязаха и най-креативните, маскирани като вещици, пчели, леопарди и дори булка.

Тази година събитието бе подкрепено от водещата Карин Околие, която с ентусиазъм обявяваше финиширането на участничките в различните категории. За музиката и доброто настроение се погрижи Ирмена Чичикова – посланик на каузата, която връчи и наградите на победителите от дисциплина 5 километра.

За усмивките по лицата на участничките допринесоха наградите от колелото на късмета, където всеки завъртял колелото получаваше специална награда от BIODERMA. Дълга опашка се извиваше и при 360-градусовата камера, където всички се събираха групово и заснемаха забавни видеа за спомен на фона на динамична музика.

Ангажиментът към инициативата на женското бягане е ангажимент и към благотворителната кауза на събитието. BIODERMA Women’s Run подкрепя кампанията “Заедно сме в училище без граници” на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, за която се даряват 20% от събраните средства от регистрации в събитието.

Благодарим на нашия партньор и организатор Спортен клуб “Бегач”, на Посолството на Франция и Френски институт в България, на партньора на събитието PUMA. Специални благодарности и на медиите, които подкрепиха популяризирането на събитието и на каузата – Дневник, радио Дарик, Булевард България, Момичетата от града, списание Cosmopolitan, списание Glamour, списание DIVA, Go Guide, Програмата.