Лепкав, тежък, попиващ бавно… Плътен емолиент е последното, което искате да си сложите, когато усещате как всичко се залепва по вас в жегата.

Независимо дали е чудесен летен ден или живеете в тропически климат и е горещо през цялата година, проблемът е един и същ: „Не мога ли да пропусна крема днес?“

Това е истински проблем за придържането към терапия на атопичен дерматит на ежедневна база.

Atoderm gel Creme application

Основната терапия за атопична кожа е хидратация и пак хидратация

Това е така, защото атопичната кожа не изпълнява нормалната си бариерна функция: тя е пропусклива, което позволява на алергени и външни дразнители да проникват в нея, вместо тя да ги спира.

За грижата за много суха, раздразнена до атопична кожа, лекарите съветват: „Слагайте крем всеки ден, през цялата година, без изключения!“

Симптомите на атопичния дерматит са тежки: сърбеж, кожно раздразнение и дискомфорт, които имат огромно въздействие върху качеството на живот на пациентите.

Тази генетична предразположеност се влошава допълнително от външни фактори, като:

 • Студ
 • Полени
 • Топлина
 • Прах

    

   

environmentals factors

Ежедневното нанасяне на крем създава истинска разлика

Най-доброто решение за справяне с пропускливостта е да се слага емолиент на ежедневна база, в комбинация с дермокортикостероиди по време на обостряне, а в ремисия – само емолиент. Това ще подсили вашата кожна бариера и ще отложи обострянето.

Спазването на този ритуал наистина ще внесе промяна не само в състоянието на кожата ви, но и в качеството ви на живот. Сърбящата кожа ще изчезне и цялото семейство ще спи много по-добре.

Изглежда просто, но на практика е сложно за изпълнение. В действителност, при терапията на атопичен дерматит, се наблюдава едва 30%1 спазване на тези препоръки, най-вече поради липса на информация или погрешни вярвания.

И става още по-лошо, когато климатът не е във ваша услуга.

 

[1]Aubert H, Barbarot S. No adherence and topical steroids. Ann Dermatol Venereol, 2012

Atoderm gel creme- Palmier

Едно от най-разпространените погрешни вярвания при атопичния дерматит е, че често се свързва със студа. Все пак, екземата може да се обостря както в тропически, така и в умерен климат. Мексиканско проучване, проведено през 2018 г.2, сочи, че атопичната екзема е често срещана при децата във всички индустриализирани държави, без значение от климата.

Освен температурата, влажността също изглежда е важен фактор. Следователно страни с горещ и сух климат са също толкова засегнати, колкото и други.

 

[2]Sanchez J. Sanchez A. Cardona R. Critical review of ISAAC – Rev Alerg Mex 2018; 389-399

Други влошаващи фактори:

1/ Изпотяване

2/ Промени в температурата

3/ Пикове на замърсяване

 

 

environmentals factors

Въпреки това, днес няма подходящо решение на пазара. Без значение какво казва дерматологът, не е приятно да слагате дебел слой крем в жегата. Твърде богатата текстура и твърде дългото време за попиване правят кожата лепкава и следователно обличането трудно – има много причини да се откажете да нанасяте крем редовно.

Въпрос е и на предпочитание

Оставяйки настрана климатичните условия, някои пациенти просто не харесват балсамовите текстури и биха предпочели по-леки и свежи такива.

Всеки сезон, по целия свят

Екземата няма любимо време или място за поява: случва се навсякъде и във всякакви климатични условия. Ежедневният ритуал за слагане на крем, препоръчван от дерматолозите, трябва да се спазва през цялата година, дори когато температурите навън са високи.

Bioderma -texture atoderm intensive gel creme

Когато ефикасността среща комфорта

Ето защо BIODERMA разработи Atoderm Intensive gel-crème, интензивна, подхранваща, противосърбежна грижа със свежа текстура.

Това е първата ежедневна успокояваща грижа, адаптирана към нуждите на пациентите с атопична кожа през топлите сезони и във влажен или тропически климат.

Atoderm Intensive gel-crème предлага революционна текстура, комбинираща комфорт и ефикасност, която създава мигновено усещане за свежест, осигурявайки възстановяване на кожната бариера.

Леката му, немазна и нелепкава текстура позволява да се облечете веднага, благодарение на бързото попиване. Истинска иновативна текстура, съобразена с ежедневието на пациентите и със средата!

 • Дневна грижа

  Много суха, раздразнена до атопична чувствителна кожа

  Skin Barrier Therapy™ патент

  Atoderm Intensive gel-crème

  Интензивна, ултра лека, бързо попиваща грижа. Подхранва кожата и успокоява сърбежа.

  За кого?

  За цялото семейство (без недоносени бебета)

  Range Atoderm

  Хигиена и грижа

  Нормална, суха, раздразнена до атопична кожа

  Гама Atoderm

  Range Atoderm

  Сухата кожа се характеризира с опънатост и липса на еластичност, които понякога се комбинират със сърбеж и раздразнения.

  Решението на BIODERMA: Atoderm, пълна гама продукти за хигиена и грижа за лицето и тялото, създадени за суха, много суха или атопична кожа, за всекидневна употреба, както и заедно с лечение за екзема или сърбеж... всички основни продукти за мека и успокоена кожа! Кажете сбогом на сухата, стегната и сърбяща кожа след душ!