Allez au contenu Allez à la navigation

Мицеларна вода

Открийте уникалното действие на мицеларната вода

Мицеларна вода
Share

Създадена от Laboratoire BIODERMA през 1991, мицеларната вода е истинска революция в премахването на грима и в ежедневната хигиена на кожата.  Днес на всеки 3 секунди някъде по света се продава бутилка Sensibio H20! За разлика от тоалетното мляко и тоника, мицерларните води на BIODERMA се основават на технологията на мицелите, а изключителните им съставки и формули ги правят уникални!

Резюме
  1. За какво служи мицеларната вода?
  2. Какво представляват мицелите?
  3. Как да различаваме отделните видове мицеларни води?
  4. Какво различава мицеларните води от водата?
  5. Защо има различни видове мицеларни води?
Мицеларна вода

За какво служи мицеларната вода?

Само с едно движение на памучния тампона мицеларната вода е способна да премахне всички следи от грим, себум и нечистотии,  като запазва хидролипидния слой на кожата.  Напълно адаптирана за ежедневна хигиена и за най-чувствителната кожа, мицеларната вода се използва сутрин и вечер за чиста и мека кожа.

Какво представляват мицелите?

Мицелът има сложна химическа структура, която е тенсиоактивна (намалява налягането на водата в кожата),  мека и без йони. Това е всъщност миещо средство, под формата на невидима микросфера.
Мицелът има 2 полюса – хидрофилен, разтворим във вода и липофилен, който привлича мазните материи, несъвместими с вода.  Това двойно действие позволява на мицелите да изтеглят всякакви нечистотии от повърхността на кожата и да ги оставят върху памука. Те са способни да премахнат нечистотиите, в следствие от външните фактори на околната среда: смог, цигарен дим, мръсен въздух и др., грим и нечистотиите, в следствие на естественото действие на кожата – себум, потене, белене на кожата.

Как да различаваме отделните видове мицеларни води?

Препоръчвани от дерматолозите и признати от гримьорите, мицеларните води на BIODERMA  са най-предпочитаните продукти, защото се основават на много стриктно подбрани съставки:

  • специфичен eстер на мастните киселини, много близък по съств до кожата. Затова мицеларните води на BIODERMA гарантират висока толерантност  даже за чувствителните кожи.
  • изключително пречистена вода, с уникално физиологично рН,  възможно най-надеждното, с най-високо ниво на химична и микробиологична чистота. Затова мицеларните води на BIODERMA не изискват плакнене.

Без алкохол, без парабени, хипоалергенни, те имат чудесно действие върху кожата като предпазват нейния хидролипиден филм.

Какво различава мицеларните води от водата?

Водата от чешмата съдържа варовик и хлор, които са потенциални дразнители на кожата. Минералните води нямат почистващи способности. Съставът им се променя според сезона и местонахождението.

Защо има различни видове мицеларни води?

За да предложи висока толерантност и оптимален комфорт за всеки тип кожа, BIODERMA създава различни видове мицеларна вода, в зависимост от нуждите на всеки тип кожа – чувствителна, нетолерантна, мазна, бебешка.