Bioderma - woman face

Само с едно движение на памучния тампона мицеларната вода е способна да премахне всички следи от грим, себум и нечистотии,  като запазва хидролипидния слой на кожата. 

Напълно адаптирана за ежедневна хигиена и за най-чувствителната кожа, мицеларната вода се използва сутрин и вечер за чиста и мека кожа.

Мицелът има сложна химическа структура, която е тенсиоактивна (намалява налягането на водата в кожата),  мека и без йони. Това е всъщност миещо средство, под формата на невидима микросфера.

Мицелът има 2 полюса :

  • хидрофилен, разтворим във вода
  • и липофилен, който привлича мазните материи, несъвместими с вода. 

Това двойно действие позволява на мицелите да изтеглят всякакви нечистотии от повърхността на кожата и да ги оставят върху памука. Те са способни да премахнат нечистотиите, в следствие от външните фактори на околната среда: смог, цигарен дим, мръсен въздух и др., грим и нечистотиите, в следствие на естественото действие на кожата – себум, потене, белене на кожата.

Как действат мицелите върху кожата

Препоръчвани от дерматолозите и признати от гримьорите, мицеларните води на BIODERMA са най-предпочитаните продукти, защото се основават на много стриктно подбрани съставки:

Your Skin - Sensibio
  • специфичен естер на мастните киселини, много близък по състав до кожата. Затова мицеларните води на BIODERMA гарантират висока толерантност даже за чувствителните кожи.
  • изключително пречистена вода, с уникално физиологично рН, възможно най-надеждното, с най-високо ниво на химична и микробиологична чистота. Затова мицеларните води на BIODERMA не изискват измиване.

Без алкохол, без парабени, хипоалергенни, те имат чудесно действие върху кожата като предпазват нейния хидролипиден филм.

Какво различава мицеларните води от водата?

Водата от чешмата съдържа варовик и хлор, които са потенциални дразнители на кожата. Минералните води нямат почистващи способности. Съставът им се променя според сезона и местонахождението.

 

 

Защо има различни видове мицеларни води?

За да предложи висока толерантност и оптимален комфорт за всеки тип кожа, BIODERMA създава различни видове мицеларна вода, в зависимост от нуждите на всеки тип кожа – чувствителна, нетолерантна, мазна, бебешка.

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВЯ?

ЕЖЕДНЕВНИ ГРИЖИ

 

  • ицеларната вода може да се използва сутрин, преди останалите козметични продукти.
  • Вечер е много важно преди лягане кожата да се почисти, дори ако няма грим, за да се премахнат многобройните нечистотии от епидермиса, натрупани през деня – замърсявания от околната среда, сквами, потене, прах...