Замърсяване от околната среда, стрес, неправилната грим козметика…Когато кожата ви пламне, жадувате облекчение! Всичко, което искате, е пощипването, изтръпването, обтягането и паренето да изчезнат – дълготрайно! Докато повечето кремове се концентрират само върху успокояването на симптомите, BIODERMA предлага решение, фокусирано върху подсилване на способността на кожата да се защитава сама.

Подсилване на собствените защитни механизми на чувствителната кожа: това е, което различава BIODERMA Sensibio Defensive от всички други.

 • Това е кремът, който въздейства върху биологичните механизми, отговорни за чувствителната и сенсибилизирана кожа, в цялата й комплексност.
 • Това е кремът, който активно успокоява чувствителната кожа и подсилва защитните ѝ механизми срещу агресори. 

Чувствителната кожа може да има два произхода: естествена чувствителност, която се дължи на биологична дисфункция, и предизвикана чувствителност – вследствие начина на живот и фактори от средата. Sensibio Defensive адресира и двата вида чувствителност. Чувствителната кожа отново е в състояние активно да се защитава от дразнители. Тя възвръща защитните механизми, от които се нуждае, за да се защити правилно и да живее в хармония със средата около себе си. Ден след ден, хората с чувствителна и сенсибилизирана кожа наблюдават значително подобрение в качеството си на живот.

 

Sensitive skin products Sensibio Defensive
Biometric ingredients for sensitive skin

Защитно действие, вдъхновено от екобиологията

Чувствителната и сенсибилизирана кожа не живее и не може да живее в балон. Тя е част от екосистема и трябва да се научи да се адаптира към промените в средата. Когато кожата е чувствителна или сенсибилизирана, изключително важно е да се въздейства на причините за реактивността на кожата. BIODERMA почерпи вдъхновение от собствените биологични механизми на кожата за защита, за да разработи своята изключителна технология Defensive, използвайки биомиметични съставки.
Подсилвайки способността на чувствителната кожа да се защитава активно от дразнители, кожата е в състояние да прекъсне порочния кръг на чувствителността и да възстанови собственото си здраве дълготрайно.

Активните съставки успокояват, подсилват и защитават чувствителната кожа

Изключителна иновация от BIODERMA, технологията Defensive създава идеалните условия за стимулиране на собствените защитни механизми на кожата. Освен ефективната хидратация за чувствителната и сенсибилизирана кожа, Sensibio Defensive има тройно действие, което осигурява цялостна грижа за чувствителната кожа, независимо от интензивността на нейните симптоми.

Ежедневно почистване с изплакване

Чувствителна кожа

D.A.F. Патент

Sensibio Gel moussant

(4 отзива)

Успокояващ мицеларен почистващ гел, който засилва естествената хидратация на кожата.

За кого?

Възрастни, Тийнейджъри

BIODERMA снимка на продукт, Sensibio H2O 500ml, Мицеларна вода за чувствителна кожа

Ежедневно почистване без изплакване

Чувствителна кожа Нормална кожа

Micellar технология

Sensibio H2O

(4 отзива)

За чиста и естествена кожа. Успокоява, премахва грима и замърсяванията от околната среда.

За кого?

Възрастни, Тийнейджъри

Дневна грижа

Чувствителна и сенсибилизирана кожа

Технология Defensive

Sensibio Defensive

(3 отзива)

Активен, успокояващ крем, който подсилва собствените защитни сили на кожата срещу агресори.

За кого?

Възрастни, Тийнейджъри

Дневна грижа

Чувствителна и сенсибилизирана кожа

Технология Defensive

Sensibio Defensive rich

(Все още няма отзиви)

Активен, успокояващ крем, който подсилва собствените защитни сили на кожата срещу агресори.

За кого?

Възрастни, Тийнейджъри

Дневна грижа

Чувствителна кожа

Toleridine™ патент

Sensibio Eye

(Все още няма отзиви)

Успокояваща и хидратираща грижа за чувствителната кожа на околоочния контур.

За кого?

Възрастни, Тийнейджъри

Увеличава антиоксидантната защита на кожата

 • Фактори като замърсяването във външната среда и вътрешните пространства, UV лъчите и други елементи от ежеднеието могат да увеличат оксидативния стрес в кожата. 
  Когато това се случи, кожата вече не е в състояние да се защитава достатъчно добре, което води до променена кожна бариера и следователно до повече дразнители, които проникват. Увеличаването на антиоксидантната защита е ключово за прекъсването на порочния кръг на чувствителната кожа. 
 • Sensibio Defensive съдържа карнозин и витамин Е. И двете съставки са естествено налични в кожата и играят защитна роля срещу външните агресори, които произвеждат свободни радикали, включително UV лъчите и замърсяването. 

Подсилва бариерната функция на кожата

 • Структурата на кожата често се описва като тухлена стена. Кожните клетки са тухлите, а междуклетъчните липиди са циментът. Възстановяването на тези липиди, както и на ензими и протеини в стената, създава по-силна бариера, която е от съществено значение за елиминиране на дразнители, които могат да доведат до симптоми на чувствителна кожа.
 • В Sensibio Defensive тетрапептид-10 е липопептидът, който стимулира растежа на всички липиди, ензими и протеини, които са част от кожната бариера.

Неутрализира хиперреактивността на нервните влакна

 • Много фактори могат да накарат чувствителната кожа да реагира. 
 • В Sensibio Defensive екстрактът от червен градински чай ограничава хиперреактивността и чувствителността на сетивните нервни влакна. Така намалява локалните реакции, които могат да бъдат предизвикани от множество фактори в ежедневието. 

 • Aurélie Guyoux, NAOS Research & Development Director
  Орели Гийу, Научен директор - NAOS.

  Текстурата е ключов фактор, що се отнася до кремовете за чувствителна кожа. Със Sensibio Defensive предизвикателството беше да успокоим кожата мигновено, като едновременно с това осигурим и приятна за нанасяне текстура. И тъй като всеки тип кожа във всички климатични условия може да бъде чувствителна, Sensibio Defensive се предлага в две текстури, едната – лека и свежа, и една богата и обгръщаща.

  Орели Гийу, Научен директор - NAOS.

И двете текстури съдържат технологията Defensive и помагат на чувствителната и сенсибилизирана кожа да се защитава сама. Избирате един от двата крема спрямо променящите се нужди на кожата: сутрин/вечер, мазна/суха кожа, лято/зима…

Sensibio Defensive има лека, освежаваща текстура, която се разтапя при нанасяне, абсорбирайки се бързо в кожата и без да оставя лепкав слой. Глицеринът е биомиметична съставка, естествено налична в кожата. Той задържа водата в кожата, за да я поддържа еластична и хидратирана. Растителният сквалан допълва глицерина, осигурявайки допълнителна хидратация. 

Sensibio Defensive rich има плътна, подхранваща текстура. Сатенен на допир, попива бързо и успокоява чувствителната кожа по време на периоди на повишена сухота и чувствителност. Восъчен агент допълва глицерина и растителния сквалан, осигурявайки допълнителна хидратация и подхранване благодарение на изключителното си сходство с естествените липиди в кожата.

 

Sensibio Defensive textures
Sensibio Defensive moisturiser for sensitive skin

Отлично представяне при клинични тествания 

Sensibio Defensive и съставките му доказват своята ефективност, толерантност и безопасност при клинични тествания по дерматологичен надзор при хора, страдащи от чувствителна кожа вследствие на различни дразнители.

Веднага след нанасяне на Sensibio Defensive:

- При 100% от пациентите кожата се чувства защитена.1
- При 97% от пациентите кожата се усеща комфортна.1
- Чувствителността е намалена със 73%.2

 

След 4 седмици употреба на Sensibio Defensive: 

- При 97% от пациентите кожата е успокоена, с по-малко усещания за дискомфорт и се защитава по-добре от агресори.1
- При 94% от пациентите кожата е по-устойчива към агресори.1
- При 100% от пациентите кожата е по-малко чувствителна и по-малко сенсибилизирана.1
- Чувствителността е намалена с 50%.3

 

Подобрение в качеството на живот за чувствителната и сенсибилизирана кожа:

- При 88% от пациентите замърсяването има по-малко влияние върху качеството на живот, като е намалено с 46%.4
- При 94% от пациентите чувствителността на кожата има по-малко влияние върху качеството на живот.1

 

1 Потребителски тест с 33 души за 28 дни, % на удовлетвореност
Капсаицин тест с 22 души
Клинично проучване с 29 души за 28 дни
Клинично проучване с 32 души за 28 дни, % на удовлетвореност