Правите по-добър избор за кожата си, когато я познавате и разбирате.

Кожата е първият ни щит срещу външните агресори. Изложена е ежедневно на всякакви опасности. Ето защо е от първостепенно значение да я уважаваме и пазим.

Създадена преди 25 години, Sensibio H2O съдържа уникална мицеларна технология, която имитира естествените съставки на кожата, така че да постигне основната си цел: да премахне всички замърсявания от кожата, като същевременно да гарантира запазването на естествения й баланс и защитен слой.

Кожата може да бъде естествено чувствителна по природа

Your Skin - Sensibio

Кожата ни може да стане чувствителна във всеки етап на живота, в следствие на редица фактори. Например, употребата на неподходящи козметични продукти може да я отслаби, тъй като много от тях имат нискокачествени съставки, които съдържат малки частици мръсотия, наречени микро замърсители.

 

Други вредни елементи, които не бива да пренебрегваме, също са: лошо качество на водата, климатични условия (излагане на UV лъчи, температурни промени, вятър, замърсяване, и други), психологически фактори (стрес), и хормонални промени (месечен цикъл, например).

Като медиатор между вътрешната ни биология и външния свят, кожата ни е изложена ежедневно на множество фактори, които могат да я направят чувствителна.

Припомняме накратко: други фактори, които могат да причинят чувствителност на кожата

 • Физични: UV лъчите, ниски и високи температури, вятър, триене
 • Химични: употреба на козметика, сапуни, вода, бръснене на лицето (при мъжете)
 • Психологични: стрес, емоционално състояние…
 • Хормонални: месечен цикъл
 • Вътрешни: люти храни

Чувствителната и нетолерантна кожа реагира на стимули, които обичайно не причиняват реакция при другите кожни типове.

Тази остра чувствителност на кожата намалява и толерантността. Колкото по-чувствителна е кожата, толкова по-нетолерантна е тя. При кожна чувствителност, кожата реагира само при определени условия, временно. При кожна нетолерантност, кожата реагира почти постоянно, и има почти нулево ниво на толерантност.

Свръхчувствителността на кожата е често срещано състояние, което засяга една трета от възрастните мъже и жени, макар и като цяло жените да са по-засегнати от мъжете.

Някои кожни типове са по-чувствителни от други по генетични причини; също така, доказано е, че състоянието има тенденция да се подобрява с напредването на възрастта.

Чувствителността на кожата може да е резултат и от кожни заболявания, като розацея, екзема, себореен дерматит. Но липсата на внимание и грижа или външните и вътрешните агресори също могат да бъдат фактор, който допринася за появата на този феномен.

Лице на жена

ЕДНА МИСИЯ: да възстановим естествения баланс на кожата и да подсилим нейната съпротивителни сили.

ДА ПРЕМАХВАМЕ ГРИМА СИ ВЕЧЕ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО

 

Начинът, по който климатичните условия се развиват, влияе пряко на хигиенните изисквания за кожата, които сега включват и още измерения: борба срещу замърсяванията и техните вредни ефекти. Днес почистването на кожата трябва да може също да предотвратява навлизането на замърсители от всякакъв род, тъй като те могат да увредят естествените защитни функции на кожата. В този смисъл, почистването се превръща в основен проблем, тъй като самото то може да предотврати увеличаването на чувствителността на кожата.

Мисията е изпълнена със Sensibio H2O – нашата мицеларна вода, чрез имитирането на естествената биология на кожата, и може да бъде прилагана към всеки тип кожа, включително и най-чувствителната и реактивна.

Sensibio H2O премахва грима и замърсяванията с високо пречистена вода и с помощта на мицеларната технология.

 

 

Your Skin - Sensibio H20 Ambassador- Tina

С формулата си за висока толерантност, Sensibio H2O взема предвид естествената бариера на кожата и защитава финия й хидролипидния й слой, благодарение на уникално повърхностно почистващо вещество – глицеролов естер, който е нежен и неутрален към кожата.

Това е продукт без отмиване, който елиминира всякакъв риск от бактериално замърсяване от вода. С pH от 5.5, Sensibio H2O  зачита физиологията на кожата.

Продукт, предписван от дерматолози вече повече от 25 години, Sensibio H2O е препоръчваният ритуал за всяка чувствителна кожа. Предписван е дори за преди или след оперативни процедури в козметичната хирургия още от появата си през 1995 г. насам.

За да идентифицирате провокиращите или влошаващите фактори, отговорни за реактивността на кожата, консултирайте се с дерматолог. Той ще ви прегледа за възможността за наличие на розацея, екзема или себореен дерматит – състояния, които могат да предизвикат свръхчувствителност на кожата и които изискват специфична терапия.

Всички възможни източници на агресия към кожата трябва да бъдат внимателно избягвани.

Те включват:

 • Излагане на ниски температури
 • Раздразващи продукти и травмиращи козметични процедури (агресивно почистване, ексфолиране, неподходяща грижа, и други)
 • Излагане на кожата на слънце без слънцезащита – един от негативните ефекти на слънцето е увеличаването на чувствителността на кожата.
 • Използвайте само успокояващи козметични продукти и ограничете техния брой.
 • Почиствайте лицето си с успокояващ продукт с висока толерантност, за предпочитане такъв без отмиване, който не съдържа добавени аромати, консерванти и повърхностно-почистващи средства.
 • Бъдете много внимателни, когато подсушавате лицето си; не търкайте, а потупвайте леко.
 • Един или два пъти на ден нанасяйте нежно лосион с висока толерантност (без каквито и да било аромати, консерванти или сърфактанти), специално формулиран срещу възпалителни реакции на кожата.
 • Един или два пъти на седмица нанасяйте интензивна хидратираща грижа, като маска. Също така, намалете употребата на грим и избирайте грим продукти с голямо внимание.

Вижте повече за кампанията тук: bg.respectmychoices.com