1/ Предотвратяване на разпространението на вируса в съответствие с мерките за защита, дадени от здравните власти1

• Мийте ръцете си често и старателно: използвайте дерматологичен почистващ гел или хидроалкохолен гел, като миенето трябва да трае поне 40-60 секунди.

 

Поддържайте социална дистанция: поне 1 метър между вас и друг човек.

• Избягвайте да докосвате очите, носа и устата си: ако почувствате някакво раздразнение, почистете носа със стерилна вода. Ако очите ви са сухи, използвайте изкуствени сълзи.

• Поддържайте дихателна хигиена: покривайте устата и носа си със сгънат лакът или чиста кърпичка, когато кашляте или кихате. След това веднага изхвърлете използваната кърпичка. 

• В случай на температура, кашлица и затруднено дишане, бързо потърсете лекарска помощ.

• Информирайте се и следвайте съветите, дадени от националните и локални здравни власти, как да се предпазите най-ефективно от COVID-19. Може да се информирате и за разпространението на пандемията и да намерите съвети от СЗО на: https://www.who.int/

 

2/ Запазете кожата си, първата защитна бариера на тялото ви, тъй като честото миене може да я направи чувствителна. 

• Веднага след измиване на ръцете ги хидратирайте, за да избегнете изменения в кожната бариера.

• В случай, че носите маска, хидратирайте лицето си сутрин и вечер, за да избегнете раздразнения.

 

Въпреки ограничителните мерки във Франция, нашата фабрика остава отворена. Всички наши производствени екипи продължават да работят активно, за да произвеждат приоритетно важни хигиенни и хидратиращи продукти, за да отговорят на вашите нужди. Като бранд на NAOS, това е част от движението за грижа, заедно със здравни специалисти, дерматолози, лекари, за да се грижим за вашето здраве, хората и света около нас.

 

BIODERMA е с вас с цялото си сърце по време на тази здравна криза, защото да защитиш себе си е грижа към теб и към всички, които обичаш.

 

Care first. 

I Източник: Световна здравна организация

II Мнение на водещ дерматолог