BIODERMA получи приза “Козметичен продукт за 2015 година” на тазгодишните награди на Българския Фармацевтичен Съюз.
Компанията триумфира с уникален продукт, който се основава на значимо научно откритие на Проф. Христос Зубулис, Директор “Дерматология, венерология, алергология и имунология” към Медицински център Десау, Германия. Проф. Зубулис в сътрудничество с Лаборатории BIODERMA провежда редица изследвания и доказва, че промяната на качеството на себума е основният фактор за появата на акне. На база тези научни открития през 2012 година BIODERMA създава Sébium Global, първият дермокозметичен продукт, който освен че действа върху последствията, атакува биологичната причина за акне. Благодарение на своя патентован комплекс Sébium Global променя състава на себума и го прави като този на здравата кожа.

Миналата година в Бълагрия бе проведено клинично проучване с 181 пациенти и 21 дерматолзи, чиято цел бе да сравни клиничната ефективност при лечение на акне. Проучването бе проведено с две групи пациенти. На едната група бе приложено комбинирано лечение от антибиотик и Sébium Global, а на другата – монотерапия с антибиотик. Резултатите от проучването сочат, че подобрението на състоянието при комбинирано лечение със Sébium Global е 2 пъти по-високо в сравнение с прилагането на монотерапия.

За последните 9 години това е четвъртата награда в категория „Козметичен продукт“, която BIODERMA получава. До сега Българският Фармацевтичен Съюз присъжда това значимо отличние на мицеларната вода Sensibio H2O, медицинското изделие за регенерация на кожата Matricium® и слънцезащитната гама Photoderm.