Здравната криза, през която преминаваме в момента, ни предизвиква да мием ръцете си възможно най-често. Здравните власти препоръчват да мием ръцете си често и обстойно както с почистващ, така и с хидроалкохолен гел. 

“Сапунът и измивният гел са ефективна алтернатива на хидроалкохолните гелове”, подчертава д-р Дрено, професор по дерматология от Университетската болница в Нант, Франция 

Bioderma - Миене на ръце

Все пак с времето кожата може да изгуби естествените си защитни  способности. Прекомерното миене на ръцете наистина влияе на кожната екосистема, премахвайки липидите, които естествено предпазват и защитават кожата. Това се случва още повече при многократното на ден използване на дезинфектанти за ръце, което се дължи най-вече на високото съдържание на алкохол в тях, което отслабва хидролипидния слой и така дехидратира кожата.  

Професор Доминик Тенстед от Дерматологичната служба към Лондонския университетски колеж подчертава, че все пак най-добре е  “да не спираме да мием ръцете си”  Затова ви препоръчваме да използвате дерматологично тествани, нежни почистващи гелове или олио, колкото се може повече. 

За да предпазим кожната си бариера дълготрайно и да се защитим по-добре, хидратацията е също силно препоръчителна. 
 

Bioderma - Handcream
  • Д-р Дрено covid-19
    Д-р Дрено, професор по дерматология - Университетската болница в Нант..

    Хидратирането на ръцете с емолиент сутрин и вечер, или дори два до три пъти на ден, помага да защитим и възстановим липидния слой. 
    А за хората, които носят маска, е важно да използват хидратиращ крем за лице сутрин и вечер

    Д-р Дрено, професор по дерматология - Университетската болница в Нант..

Така че сега, повече от всякога, предприемете предпазни мерки, за да защитите кожната си бариера: мийте ръцете си колкото често е необходимо и хидратирайте след измиване. Това са изключително важни стъпки, които ще ви позволят да запазите кожната си бариера, така че тя да продължава да изпълнява естествената си защитна функция дълготрайно.

Знаем, че много от вас се питат кои са най-подходящите продукти. 

Орели Гийу, научен директор на NAOS, отговаря на въпросите, които ни зададохте в социалните мрежи.

 

Знаем, че вирусът е чувствителен към измивни средства. Затова е толкова важно да мием внимателно и често ръцете си, следвайки стъпките, препоръчани от СЗО. Изглежда всички измиващи продукти са ефективни. Продуктите на BIODERMA съдържат специфични почистващи агенти, които комбинират висока ефективност и толерантност към естествената кожна бариера, тествани са под лекарски контрол. Можете да ги използвате спокойно.

Home page - slider 2 Covid - product solutions

Няма доказателства за по-високата ефективност на продукти с анти-бактериални свойства в защитата срещу COVID-19. Освен това, бактериите и вирусите не са еднакви.  Така че, както се препоръчва от здравните власти, най-ефективният начин да се защитите, е да миете ръцете си често и внимателно, да подсушавате с кърпи за еднократна употреба, да избягвате да докосвате носа/очите/устата си, да спазвате социална дистанция от 1 метър и да покривате в сгъвката на лакътя устата си, когато кихате или кашляте. Също така, да се грижите за защитата на вашата естествена кожна бариера като хидратирате често ръцете, веднага щом ги измиете.

Home page - slider 2 Covid - product solutions

Тъй като COVID-19 беше открит наскоро, за съжаление няма много научни изследвания, доказващи специфичната чувствителност на този вирус. Но както множество вируси, и в частност коронависуса, би следвало да е чувствителен към класически почистващи продукти. Ето защо предпазните мерки са толкова важни за защитата на вашето здраве. Тези мерки включват честа хигиена и социална дистанция. И за да запазим естествената защитна функция на кожата, е важно да избираме висококачествени измивни продукти, както и да използваме редовно емолиенти, за да хидратираме и възстановим кожата.

Home page - slider 2 Covid - product solutions

Спазването на мерките за безопасност остава най-ефективният начин да предотвратите разпространението на коронавирус, да се защитите и да запазите здравето на околните. Отдадени на мисията си за вашето здраве, бихме искали да ви напомним препоръките от Световната здравна организация за това как да останем здрави и да предотвратим разпространението на COVID-19. 

От доказателствата до момента, новият вирус COVID-19 може да се предава навсякъде, включително в области с горещо и влажно време.

Covid - logo World Health Organization

Няма причина да вярваме, че студеното време може да убие коронавируса или други болести. Нормалната температура на човешкото тяло е около 36.5°C до 37°C, без значение от външната температура или времето.

Covid - logo World Health Organization

Пръскането на алкохол или хлор няма да убие вируси, които вече са влезнали в тялото. Пръскането на тези субстанции може да е вредно за дрехите или за лигавиците (очи, уста). Имайте предвид, че и алкохолът, и хлорът, могат да бъдат полезни при дезинфекцията на повърхности, но трябва да се използват според подходящите препоръки.

Covid - logo World Health Organization

Не, тези ваксини не защитават от новия коронавирус. Вирусът е нов и различен, и има нужда от ваксина специфично за него. Изследователите се опитват да разработят ваксина и СЗО подкрепя техните усилия.

Covid - logo World Health Organization

Антибиотиците са ефективни само при бактерии. COVID-19 е вирус, а не бактерия.

 

Covid - logo World Health Organization

Към днешна дата, няма специфични лекарства, които да са препоръчани за предотвратяване или лечение на COVID-19. Някои специфични средства се изследват и ще бъдат подложени на клинични тествания. СЗО помага за ускоряването на развойната дейност с редица партньори.

Covid - logo World Health Organization

Горещите напитки със сигурност могат да ви донесат успокоение, стига да не са твърде горещи и да предпазите гърлото си. Така или иначе, за съжаление няма да повлияе на защитата ви от COVID-19.

Covid - logo World Health Organization

Горещата вана може да ви помогне да се отпуснете. Това обаче няма да възпре заболяването от коронавирус.

Covid - logo World Health Organization

Сушилните за ръце не могат да убият COVID-19. UV лампите не трябва да бъдат използвани за стерилизиране на ръцете или други части на кожата, тъй като UV радиацията може да доведе до раздразнения на кожата.

Covid - logo World Health Organization

За повече информация, можете да видите изчерпателните съвети на СЗО тук:

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/myth-busters

И защото да защитим себе си означава да се грижим за себе си и за хората, които обичаме, BIODERMA е до вас с цялото си сърце през тази здравна криза. Желаем ви да останете колкото се може по-положителни, здрави и защитени.

             

Грижата на първо място.