Allez au contenu Allez à la navigation

Защитете кожата си от студа с Atoderm
#SKINBODYGUARD
Погрижете се за кожата си през зимата с помощта на експертните съвети на BIODERMA.
Поставете курсора върху стъпките, за да видите всеки епизод.
 1. Ноември
 2. Декември
 3. Януари
 4. Февруари
 
Епизод 4
Пригответе се за зимните студове!

В Лапландия през декември е наистина много студено!
Снегът пада през ноември и се задържа чак до началото на май... За да научим повече относно това как студът влияе върху кожата, решихме да последваме семейство Роузмонт, което предприе пътешествие до страната на Дядо Коледа. Ако възнамерявате да участвате в това екстремно преживяване, трябва да сте наясно с какво може да се справи Вашата кожа. Важно е да се грижите правилно за кожата си всеки ден, ако се намирате  в страна с по-мек климат, където обаче влагата може да бъде също толкова вредна за кожата.

Какво се случва с кожата на семейство Роузмонт?

Първо, кои са семейство Роузмонт? Петима души и четири различни типа кожа ще трябва да се сблъскат с мразовитата зима. Дан, който е на 11 години, има атопична кожа, а 8-годишните близначки, Лиора и Ел, са с типичната за децата кожа: светла и много нежна.  Майка им, Йоана, описва кожата си като суха, а баща им, Джак, старателно пази луничките си. Кожата на всеки от членовете на семейството ще бъде изложена на действието на агресивните външни фактори. Решението е да се поставя „защитна бариера“, когато е възможно... и да се използват ефективни продукти за грижа за кожата, хигиенни продукти, подхранващи балсами, слънцезащита, специфични продукти за грижа за кожата на ръцете, лицето,  устните, и др.

Погледът на специалиста
Д-р Изабел Барат, дерматолог в университетската болница в Лион

„Толкова е хубаво, че отивате там, това ще бъде едно чудесно преживяване! Разбира се, семейство Роузмонт ще се озове в екстремни условия. Едно нещо е сигурно: кожата става суха през зимата във всички възрасти. В Лапландия трябва да се полагат специални грижи за предпазване на детската кожа, която е по-тънка и по-нежна и произвежда по-малко количество себум.”

 

 

Нашите препоръки за продукти
Нов формат

Душ олио за 24-часова хидратация и моментален комфорт още под душа

ЛицеТяло

Възстановяващ и подхранващ крем за ръце и нокти

Ръце

Atoderm Nutritive

Успокояваща и подхранваща грижа

Лице

Това е нормалният период, в който кожата се обновява. По време на този естествен 28-дневен цикъл, клетките се придвижват от дълбините на дермата нагоре към повърхността на кожата, където се отделят по естествен път. Този непрекъснат процес на излющване на мъртвите клетки се задейства от ензимите, които работят по-бавно през зимата и това обяснява защо възникват проблеми, когато температурите започват да се понижават.

Бележка

В Лапландия, както и в планината, при силно застудяване, трябва да сте сигурни, че имате добра екипировка и че оставяте колкото се може по-малко открити участъци, пряко изложени на въздействието на студа. Желателно е да носите няколко слоя дрехи, така че въздухът да циркулира между пластовете.  Дрехите винаги трябва да бъдат напълно сухи!

 • Сложете тънки ръкавици под дебелите ръкавици
  с един пръст и носете шапка, ушанка и дебел шал!
 • Носете чорапогащник или клин под панталоните.
 • Обуйте тънки чорапи и сложете върху тях по-дебели.
 • Носете здрави водоустойчиви
  обувки с изолираща подметка.
 • Носете няколко слоя дрехи, като започнете
  от тънък изолиращ пуловер от дишаща
  материя и стигнете до дебел вълнен пуловер.
 • Не забравяйте слънчевите очила.

Студеното време не е чак толкова лошо!
 

Някои хора смятат, че то понижава кръвното налягане, подобрява кръвообращението, повишава издръжливостта, изгаря повече калории и дори убива вирусите...
 

В скандинавските страни хората не се притесняват да се гмурнат в ледено студената вода, за да бъдат по-здрави!

 

Анкета

Смятате ли, че кожата ви е подготвена за зимния студ?

Полезни съвети

Поддържайте кожата си хидратирана всеки ден и битката е наполовина спечелена (виж епизод 3). За да засилите ефекта от хидратацията, препоръчваме да спазвате следните съвети:

 • Поставете достатъчно количество от крема в ръката си.
 • Затоплете крема в ръцете си преди да го нанесете.
 • Масажирайте леко, винаги отдолу нагоре, за да стимулирате кръвообращението.

Не забравяйте да нанесете крем и върху ходилата, като започнете от извивката на ходилото: кажете сбогом на напуканите пети!

 
СЛЕДВА

Суха, раздразнена или атопична кожа – не разчесвайте!