Allez au contenu Allez à la navigation

Защитете кожата си от студа с Atoderm
#SKINBODYGUARD
Погрижете се за кожата си през зимата с помощта на експертните съвети на BIODERMA.
Поставете курсора върху стъпките, за да видите всеки епизод.
 1. Ноември
 2. Декември
 3. Януари
 4. Февруари
 
Епизод 10
Дестинация: пролет!

Дните са вече по-дълги, а това показва, че пролетта наднича зад ъгъла. Благодарение на BIODERMA семейство Роузмонт се справи със студа в Лапландия. Майката, Йоана, разказва: „Първия ден забравих да хидратирам кожата и устните си, и ръцете ми веднага се напукаха, но после си взех поука! На следващия ден нанесох няколко пъти балсама за устни (страхотен е) и крема за ръце и проблемът беше решен! После всички започнахме да използваме хидратириращ продукт за след душ - цялото семейство обилно нанасяше Intensive Baume! При понижаване на температурата, трябва да се подготвите преди да излезете навън и редовно да хидратирате кожата си."

Какво се случва вътре в кожата?

След прекрасното зимно приключение в Лапландия, семейство Роузмонт се върна в града, където въздухът е мръсен! Замърсяването на въздуха оказва влияние върху кожата - незабележимо, но сигурно. Някои молекули като озон, азотен и серен диоксид стимулират възпалението, дразненето и зачервяването на кожата.
Промяната в хидролипидния слой на кожата води до загуба на липиди и вода, тъй като нараства трансепидермалната загуба на вода (TEWL) (виж епизод 7). Също така, pH на кожата се променя към киселинно, а това улеснява разпространението на бактериите и отслабва естествената кожна бариера. Поради увеличаването на производството на свободни радикали, замърсителите ускоряват клетъчното окисляване, което води до стареене на кожата.

Погледът на специалиста
Д-р Изабел Барат, дерматолог в университетската болница в Лион

„Семейство Роузмонт се справи сравнително лесно със зимата в Лапландия поради няколко причини: Първо, всички правилно подготвиха кожата си и по време на пътуването редовно нанасяха препоръчваните продукти. Второ, нивото на влажност там е по-ниско и студът е сух за разлика от нашия умерен климат. И накрая, трябва да се има предвид по-ниското ниво на замърсяване на въздуха.
Различни проучвания установяват връзка между мръсния въздух в градовете и кожните обриви. В градовете има повече случаи на уртикария, екзема, контактен дерматит и инфекции. Замърсяването, причинено от интензивния трафик, също може да причини и изостри екземата при малките деца. Днес повече от всякога употребата на специфичен продукт срещу изсушаване на кожата  е абсолютно задължителна от много ранна възраст."

 

 

 

Нашите препоръки за продукти
Sensibio H2O

Почистващa мицеларна вода

ЛицеОчи

Нов формат

Душ олио за 24-часова хидратация и моментален комфорт още под душа

ЛицеТяло

Интензивен, облекчаващ сърбежа и възстановяващ балсам за много суха, раздразнена и атопична кожа

ЛицеТяло

Oт хората изпробвали продукта казват, че кожата им е по-подхранена и защитена.

Бележка

Витамин Е, който е много ефективен при намаляване на възпалението и дразненето, помага да се възстанови целостта на роговия слой, тъй като има силно антиоксидантно действие. Козметичните продукти, съдържащи витамин Е, като Atoderm Huile de douche, Atoderm Crème и Atoderm Intensive Baume, са силно препоръчителни. Хранителният режим също е добър източник на витамин Е, тъй като организмът не го произвежда.

 • Масло от пшеничен зародиш (студено пресовано) и слънчогледово олио
   
 • Бадеми, лешници, кедрови ядки, бразилски орех и шам-фъстък
   
 • Киви, боровинки, копър и спанак
   
 • Сардини и други видове риба, богата на мазнини

Замърсяването на въздуха в големите градове достига пикови стойности два пъти в годината. През зимата се наблюдава натрупване на замърсители, причинени от отработените газове, отоплението и индустриалната дейност. През лятото се сблъскваме със завишени стойности на озоновото замърсяване в резултат на силното слънце, слабата атмосферна циркулация и интензивния трафик*. Кожата е изложена на вредното въздействие на замърсяването, което може да наруши метаболитните й процеси (виж „Погледът на специалиста“). По време на големите атмосферни замърсявания е изключително важно да се уверите, че кожата ви е безупречно чиста и задължително използвайте хидратиращи продукти, за да създадете защитна бариера срещу външни агресии.

*Източници: (pollutiepiek.be) и (futura-sciences.com)

Анкета

Нашите съвети помогнаха ли Ви да се погрижите за кожата си?

Поуката от зимната приказка Atoderm

Как да се грижим за кожата си

От екстремното приключение на семейство Роузмонт в Лапландия става ясно, че трябва да предпазваме и хидратираме кожата си през зимата дори когато е покрита с няколко слоя дрехи. Надяваме се, че със съветите на BIODERMA Ви помогнахме да разберете по-добре как да предпазвате кожата си през зимата, както и начина, по който кожата реагира на студа. Със затопляне на времето обаче възникват други проблеми - замърсяване на въздуха и силното слънце! Затова бъдете внимателни и винаги предпазвайте кожата си независимо от времето.