Atoderm Xereane

Успокояващ, подхранващ дермокозметичен балсам за кожа, изсушена от някои терапии или патологии.

Кожа, отслабена от терапии или патологии

Кожа, изсушена от терапии или патологии

MEDI-SECURE подход

От
31,50 лв.

За кого е предназначен?

За цялото семейство (деца над 3 години)

Какви са съставките?

Вижте състава

Ефикасност, доказана чрез клинично проучване

Подобрява качеството на живот с 80%.*

ATODERM XEREANE

  • Хидратира кожата и възстановява хидролипидния слой, нарушен от някои терапии или патологии
  • Възстановява кожната бариера
  • Интензивно подхранва кожата
  • Бързо успокоява усещането за дискомфорт и сърбеж

Много добра толерантност - Без аромат - Практичен, хигиеничен с технологията TubairlessTM, която прави продукта лесен за употреба

Вижте източници

Всички BIODERMA продукти са формулирани според екобиологичните принципи, които са в основата на подхода на NAOS, който цели да запази екосистемата на кожата и да подсили естествените ѝ механизми. Дълготрайно.

Чрез подхода на разработка MEDI-SECURE, BIODERMA се стреми да се погрижи за отслабената кожа. MEDI-SECURE е създаден да защити и възстанови естествената екосистема на кожата, спазвайки стриктни предпазни мерки, адаптирани към кожа, отслабена от терапии или патологии:

1) Внимателно подбрани съставки и активни съставки, признати от здравните професионалисти, за гарантиране на максимална безопасност.

2) Практична, хигиенична туба с технология Tubairless™ за ограничаване на риска от замърсяване.

3) Гарантирани резултати, подкрепени от клинични проучвания, проведени под медицински онкологичен контрол.


Сухотата може да се появи при специфични ситуации. Вземайки предвид особеностите на кожната екосистема и в съответствие с подхода MEDI-SECURE, BIODERMA разработи Atoderm Xereane, дермокозметичен продукт за кожа, изсушена от някои болести или терапии, особено диабет, диализа или терапии за рак.


1/ ПОДХРАНВАНЕ : ПАНТЕНОЛ помага да се подобри хидратацията на кожата и подсилва ролята ѝ на защитна бариера.

Текстурата, обогатена с восък от жожоба и масло от шеа, осигурява интензивно, дълготрайно подхранване на кожата.


2/ КОМФОРТ И УСТОЙЧИВОСТ:

Активната съставка ANTALGICINE™ се използва за облекчаване на усещането за дискомфорт.

3 чисти захари подсилват устойчивостта на кожата. Комбинацията от активни съставки помага да се намали усещането за сърбеж.


Нашият подход се придържа към принципите за екобиология на NAOS, за да защити кожната система и да подсили естествените ѝ механизми. Вместо да се третира прекомерно, кожата трябва да се научи как да функционира правилно.

Face Лице
Body Тяло

Веднъж или два пъти дневно

  • Стъпка 1 Почистете кожата с нежен хигиенен продукт. Придържайте се към душове вместо към дълги бани. Не мийте с прекалено гореща вода.
  • Стъпка 2 Подсушете внимателно, за да не нараните белезите.
  • Стъпка 3 Нанасяйте Atoderm Xereane върху лицето и/или тялото веднъж или два пъти на ден.

Веднъж или два пъти на ден

  • Стъпка 1 Нанасяйте на лицето и/или тялото след почистване с нежен хигиенен продукт.

Не се мийте с прекалено гореща вода. Избягвайте дълги бани. Подсушете се внимателно, за да не нараните кожата. Избягвайте ексфолианти, които увреждат кожата. Ако сухотата продължава, потърсете съвет от медицински специалист.

Еко-дизайн на нашите продукти: Работим непрекъснато върху подобряването на нашите продукти, така че да сведем до минимум въздействието им върху околната среда. Повечето ни продукти са изработени от 100% рециклируема пластмаса, а всички външни опаковки са 100% рециклируеми и направени от хартия от устойчиво стопанисвани гори. Инструкции за сортиране на отпадъци: Моля, вижте местните инструкции за сортиране на отпадъци, за да разберете как да рециклирате продукта си най-правилно.

Кожата е орган, който обгръща тялото. Някои патологии и терапии могат да засегнат тялото и да предизвикат дисбаланс в кожната екосистема, което да отслаби кожата. Сухата кожа е един от най-често срещаните странични ефекти при някои болести като диабет, или при терапии за рак или диализа: 86% от пациентите, подложени на химиотерапия (a), 30% от диабетиците (b) и 69% от пациентите на диализа (c) може да изпитат сухота.

В зависимост от болестта или терапията, за тази сухота може да има различни причини:

- Високи нива на кръвна захар при диабетиците

- Намалена функционалност на бъбреците и дефицит на витамини при пациенти на диализа

- Унищожаване на здрави клетки при безсистемни терапии на рак

Като последствие, кожата вече не изпълнява защитната си бариерна функция. Водата вече не се задържа и кожата се изсушава. Тази сухота може да засегне цялото тяло и да предизвика сърбеж, който да повлияе качеството на живот. Тя може да наруши външния вид на кожата, тя става сива, груба и губи своя комфорт. Важно е да се предприемат правилните стъпки за защита на кожата, като се подберат подходящи продукти за подсилване на кожата при терапии и патологии.

Резултати, доказани от клинични проучвания

Подхранване

Мигновено подхранва кожата : 90% (1)


Толерантност на продукта: 100% (1)


Успокоява чувствата на дискомфорт и сърбеж

Облекчава усещането за опънатост и сърбеж: 86% (2)

Вижте източници

Намалява кожната сухота

Подобрение в кожната сухота : при 95% от пациентите

50%, от които вече нямат суха кожа (3)


Успокоява

Усещането за сърбеж е намалено с 90% (3)

Усещането за дразнене е намалено с 77,8% (3)


Подобрява качеството на живот

Намалява влиянието върху качеството на живот : -80% (3)

Вижте източници
Доказателство за ефикасност на BIODERMA продукт

Този продукт е създаден в съотвествие с екобиологичния подход на лаборатории NAOS, с грижа за вас. В основата на продукта:

MEDI-SECURE е създаден да защити и възстанови естествената екосистема на кожата, като същевременно спазва стриктни предпазни мерки, адаптирани за кожа, отслабена от терапии и патологии. Внимателно подбраните активни съставки, признати от здравните специалисти , гарантират оптимална безопасност. Гарантирани резултати, подкрепени с клинични проучвания, проведени под медицински и онкологичен контрол. Практична и хигиенична опаковка с технология Tubairless™, която ограничава риска от замърсяване.

Усещанията за дискомфорт, както и чесането, могат да нарушат естествения процес на възстановяване на кожата. Тази технология помага за регулиране на реактивността на кожата.

Вижте съставките:

Все повече искаме да знаем и разбираме какво нанасяме върху кожата си. Ask.NAOS е платформа, която разкрива състава на марките на NAOS - BIODERMA, ESTHEDERM и ETAT PUR, за да ви помогне да изберете продукта, който е най-подходящ за Вас. Платформата е създадена, за да осигури високо ниво на прозрачност, и в нея ще откриете всичко, което някога сте искали да знаете за естеството, произхода и ролята на нашите съставки и патенти, основани на принципите на NAOS за екобиология. През последните 40 години NAOS неотменно спазва ангажимента да зачита биологията на кожата, чиито естествени ресурси и механизми трябва да бъдат запазени, за да я направят по-здрава и по-красива. Дълготрайно.

Дешифрирайте нашите формули на Ask.NAOS
Научете повече за състава и патентите на продуктите на BIODERMA на ASK.NAOS

Тип кожа
Години

0/5

0 отзива
0 отзива
0 отзива
0 отзива
0 отзива
Вижте всички отзиви
Няма отзиви за този продукт. Бъдете първият, който да даде такъв!