Allez au contenu Allez à la navigation

Философията на BIODERMA
 • Биология и дерматология

  BIODERMA, дерматологични лаборатории

  Създадена още през 70-те години на ХХ век, марката BIODERMA е придобила неповторим опит, поставяйки биологията в полза на дерматологията. Това е различен научен подход, който почива преди всичко върху познаването на кожата и на нейните биологични механизми и цели създаването на продукти, изцяло вдъхновени от естествените процеси.

 • Нашият модел

  Един-единствен модел – здравата кожа

  Всяко изследване на BIODERMA почива върху проучване на здравата кожа и нейните клетки, но също така и на нарушаването на нейното равновесие. Кожата притежава собствен език и BIODERMA непрестанно се стреми да го разгадае. Кожата е изложена на последиците от еволюцията и агресията на заобикалящата я среда. Затова болестите, медикаментозното лечение, стареенето и редица други фактори могат да нарушат нейното равновесие и да доведат до неправилно функциониране. Подходът на BIODERMA се състои в повторно активизиране на естествените ресурси на кожата, за да й помогне да устои на външното влияние и да възстанови нормалните си функции – тези на здравата кожа.

 • Нашата концепция

  Една неповторима концепция – биологичен миметизъм

  Основани на принципа за пълно уважение към кожата, продуктите на BIODERMA имитират нейните естествени биологични механизми, благодарение на своите съставки и начина си на действие. При създаването на тези продукти BIODERMA подбира най-чистите активни съставки, молекули, които са естествено налични в кожата, за да осигури по-добра толерантност. В зависимост от наблюдаваните смущения във функционирането на кожата, продуктите BIODERMA запазват естествените й процеси, активизират ги или ги възстановяват.

 • Нашата мисия

  Дерматологичната сигурност – едно задължително изискване

  Мисията на BIODERMA винаги е била да съчетава висока ефективност с отлична толерантност при всеки тип кожа и всяка патология. За да гарантират най-голямата дерматологична сигурност, продуктите на BIODERMA съдържат ограничен брой съставки, най-чистите активни съединения в оптимални дози. Липсата на компромис с качеството обяснява защо продуктите BIODERMA подобряват толерантността и устойчивостта на кожата. Всички те включват естествения патентован комплекс D.A.F. (Подобрена дерматологична формула).

 • Хартата на BIODERMA

  8 задължителни принципа – Хартата на BIODERMA

  1. БИОЛОГИЧНИ патенти

  Всички продукти на BIODERMA са разработени от екипи от биолози и дерматолози. Биологичният им начин на действие повлиява причината и последствията от дерматологичния проблем, като го коригира трайно.

  2. ТОЛЕРАНТНОСТ на кожата

  Формулите на BIODERMA подобряват толерантността на кожата и укрепват нейната устойчивост към заобикалящата я среда посредством един уникален патент – D.A.F, или Подобрена дерматологична формула.
   

  3. ДЕРМАТОЛОГИЧНА СИГУРНОСТ

  3 твърди правила за безупречна ефективност и максимална толерантност:

  • използване само на най-необходимите съставки;
  • подбор на най-чистите активни съставки в оптимални дози;
  • избор на молекули, които са естествено налични в кожата.
    

  4. Научно признати АКТИВНИ СЪСТАВКИ

  Съставките на продуктите на BIODERMA следват двата основни критерия: биологична ефективност и дерматологична сигурност.
   

  5. ПОДБОР на суровини

  BIODERMA подбира единствено съставки и продукти, които са дерматологично доказани като ефективни, сигурни и безопасни.
   

  6. Тест за БЕЗОПАСНОСТ и ЕФЕКТИВНОСТ

  Всеки продукт на BIODERMA е съобразен с най-стриктните препоръки на здравните власти и дерматологичните дружества.
   

  7. КЛИНИЧНИ изследвания

  Всички продукти с марката BIODERMA се подлагат на клинични изследвания, извършвани под контрола на експерти в областта на дерматологията, алергологията и токсикологията. Впоследствие тези изследвания редовно се публикуват в специализирани научни списания.

  8. Абсолютна ПРОСЛЕДИМОСТ

  BIODERMA поема отговорността за контрола на произхода и абсолютната проследимост на своите съставки и продукти, спазвайки действащите норми в козметичната индустрия.