Allez au contenu Allez à la navigation

ДЕРМАТОЛОГИЧНИ СЪВЕТИ – КРАТКИ ТЕКСТОВИ СЪОБЩЕНИЯ

 

 

През пубертета кожата започва да се променя и претърпява трансформации – става по-плътна, по-лъщяща и губи от мекотата си. Появяват се несъвършенства – големи или малки – пъпки и черни точки, които понякога продължават да се появяват до края на пубертета.

В този случай в медицината се говори за „диссеборея” – дисбаланс в състава на себума при предразположената към акне кожа или за „козметично акне” – несъвършенства по кожата, вследствие на ползване на неподходящи продукти за гримиране.

Но знаете ли, че всекидневните продукти за грижа кожата, които ползвате може допълнително да предизвикват несъвършенствата?

 

BIODERMA Ви дава няколко полезни съвета, за да избегнете несъвършенствата.

 ГРИМ   

 

Чували ли сте за „козметично акне”?

 

Това  ли е състоянието, в което гримът причинява проблеми с кожата и несъвършенства?

 

Да, точно така! Изглежда и самият фон дьо тен може да бъде причината.

 

Можете ли да слагате високо покривен фон дьо тен или пудра, ако кожата ви е предразположена към акне?

 

В епохата на социалните мрежи, които възхваляват контурирането и напластяването на грима, прекомерното използване на макиажни продукти може да влоши състоянието на епидермиса на кожата. Това е порочен кръг – колкото повече грим слагате, за да скриете несъвършенствата си, толкова по-голям е рискът от влошаване на състоянието.
Затова препоръчваме да използвате лек грим за здрава кожа, която може да диша. Редовното почистване на четките за грим също помага за намаляване на бактериите в грима и по този начин ограничава появата на възпаления по кожата ви.

 

 ПОЧИСТВАНЕ НА КОЖАТА    

 

Когато ми се появят пъпки, обикновено използвам „мощно” почистващо средство, но оставам с впечатлението, че то изсушава кожата ми.

 

Моят дерматолог винаги ми казва, че това не трябва да се прави!

 

Измивайте лицето си внимателно и нежно.

 

Важно е да се изгради навик за всекидневно почистване на лицето сутрин и вечер. Това значително ще намали несъвършенствата по кожата.
Помислете за ползването на почистващ продукт, адаптиран към вашия тип кожа, (посъветвайте се с дерматолога си или в аптеката) и премахнете всички следи от грима преди лягане.
Заспиването с грим допринася до голяма степен за появата на пъпки и черни точки и може да затрудни още повече премахването на несъвършенствата.

 

 ТЕЛЕФОН   

 

Знаехте ли, че най-добрият ви приятел е най-големият враг на кожата?

 

Искате да кажете телефона ми? Да, знам, че трябва да го дезинфекцирам редовно.

 

 

Защо трябва да почиствате мобилния си телефон?

 

Контактът между екрана на мобилния телефон и кожата по няколко пъти на ден е предпоставка за появата на комедони по бузите и слепоочията. Затова е важно да дезинфекцирате телефона си редовно и да ползвате слушалки за разговорите, като избягвате контакт на екрана с кожата.

 
Историята продължава #ИграНаТочки
Sebium Global Cover The Story banner 230x290
Sebium Global Cover blank banner 230x290