Allez au contenu Allez à la navigation

 • Биологията в полза на дерматологията

  Благодарение на концепцията за изследвания и развитие, които са в основата на научния им подход, Лаборатории BIODERMA мобилизират цялата си енергия, за да останат на върха на научното познание в областта на биологията и дерматологията. След години съвместна работа с най-големите международни медицински специалисти BIODERMA е главен фактор и играе ключова роля за прилагане на научните постижения при кожните патологии. Сътрудничеството с изследователите и лекарите се осъществява на всеки етап от разработването на даден продукт.

 • Все по-задълбочено познание за биологията

  Призванието на BIODERMA винаги е било по-доброто познаване на кожата и най-вече по-доброто разбиране на функционирането на здравата кожа, за да може да бъде възстановено нейното равновесие. В действителност, единствено истинското познание за кожната биология позволява опознаване на причините, за да се намери след това лечение на последствията. Освен това екипите на BIODERMA работят в тясно сътрудничество, както с учените, така и с националните и международни лаборатории, притежаващи най-задълбочения опит в биологията на кожата. Постоянният напредък на фундаменталната изследователска дейност дава отговори, които допринасят за разбирането на произхода на кожните патологии, и проправя път на иновациите в дерматологията.

 • Възможно най- близо до очакванията в дерматологията

  В исторически план BIODERMA винаги се е опирала на клиничните изследвания с цел разработването на новаторски продукти. И до днес това не се променило. Като източници на важна информация, дерматолозите подхранват изследванията на BIODERMA, посочвайки проблемите, свързани с неправилното функциониране на кожата, които се нуждаят от нови отговори. Сътрудничеството продължава в целия процес на иновация, за да могат сигурността и ефективността на всеки нов продукт да бъдат потвърдени. Лаборатории BIODERMA публикуват редовно научни и клинични изследвания във връзка с големите международни лаборатории.

 • Емблематични патенти

  Научният напредък в биологията на кожата направлява изследователската работа на екипите от Лабораториите и бележи началото на патентите BIODERMA. В потвърждение на новаторския капацитет на Лабораториите този научен напредък предлага конкретни и ефикасни решения на различни кожни проблеми. Патентите BIODERMA не са фиксирани – те непрекъснато се развиват, за да отговарят на последните постижения на биологията на кожата и по този начин да задоволяват нуждите на дерматолозите и очакванията на техните пациенти.

   

 • Големите иновации на BIODERMA


  1977 година: Node – шампоан без детергенти
  За първи път един шампоан щади физиологичното равновесие на луковицата на косъма и предпазва биологичните характеристики на хидролипидния филм на косата. Резултат: чиста и защитена коса и скалп без раздразнения.

  1991 година: Sensibio H2O – мицеларна вода
  Това е първата и единствена дерматологична мицеларна вода, която представя идеална биологична аналогия с кожата: нейните естери на мастни киселини, влизащи в състава на мицелите, са подобни на мембранните фосфолипиди на кожните клетки и участват в естественото възстановяване на хидролипидния филм на кожата, като по този начин гарантират несравнима толерантност и комфорт за оптимална ефективност при почистване на грима.

  2002 година: Photoderm – патент Cellular Bioprotection®
  Photoderm: първата дерматологична слънцезащитна гама, съчетаваща най-доброто от повърхностната UVA-UVB слънцезащита с клетъчна защита, която предпазва биологичните структури, отговорни за имунитета на кожата, и укрепва естествените самозащитни сили на клетките на епидермиса.

  2004 година: Sébium AKN – Комплекс Fluidactiv®
  Предназначен за склонната към образуване на акне кожа, патентът Fluidactiv® въздейства върху една от основните причини за поява на акне: засилената секреция на себум. Fluidactiv ограничава по биологичен път секрецията на себум, нормализира неговото качество и така предотвратява образуването на пъпки, черни точки и несъвършенства.


  2005 година: Hydrabio – патент Aquagenium®
  Този патент позволява активизиране на естествените способности за хидратация на кожата чрез насърчаване на синтеза на две съставки, които естествено присъстват в кожата и са от съществено значение за водния цикъл: аквапорините, същински водни междуклетъчни канали, и липидите, които възстановяват целостта на кожата.

  2007 година: Atoderm PP – EcoDefensine®
  Предназначен за много суха до атопична чувствителна кожа, патентът EcoDéfensine® стимулира естествения синтез на антимикробни пептиди, произведени от самата кожа, потиска растежа на бактериите, които предизвикват периоди на рецидиви на атопичните кризи.
   

  2010 година: Matricium – Медицинско изделие за регенерация на клетките и тъканите
  Matricium® е световен патент, призната медицинска иновация за здравето на кожата. Той пресъздава 100% биометричната микросреда на кожата, която предоставя основните елементи, благоприятстващи обновяването на клетките и регенерацията на тъканите.