Allez au contenu Allez à la navigation

Sébium Global Cover
  • Висока покривност
  • Премахва несъвършенствата и черните точки
  • Регулира лъщенето на кожата
  • Намалява белезите

BIODERMA съзададе новo решение в грижата за кожата, склонна към акне, като преодолява разделителната линия между третирането на несъвършенствата и грима.
Със Sébium Global Cover, BIODERMA предлага уникален биологичен подход към предразположената към акне кожа. Той е предмет на консенсус в медицинската общност в множество публикации: диссеборея или дисбалансът в състава на себума при предразположената към акне кожа.

1_ твърде много себум?
Michèle Sayag, Médecin Allergologue et Directrice de la Stratégie Médicale BIODERMA

д-р Мишел Саяг,
ДОКТОР ПО АЛЕРГОЛОГИЯ И
МЕДИЦИНСКИ ДИРЕКТОР В BIODERMA
« Множество фактори обуславят акнето, но основната причина днес е известна и установена »

 

Хиперсебореята* отдавна се сочи като причината за акнето. Хиперсебореята е необходимо условие, но не е достатъчна да причини лезиите на акнето. Мазната кожа не страда непременно от пъпки и черни точки!

Научноизследователският отдел на BIODERMA установи, че източникът на проблемите: черни точки, възпалени петна и др. при предразположената към акне кожа е ДИССЕБОРЕЯТА – дисбаланс в състава на себума.

ДИССЕБОРЕЯТА - НАЙ-СЕТНЕ РАЗГАДАНА
  • В превод: Излишният себум, който се отделя от мастните жлези, се видоизменя, променя, окислява и създава благоприятна среда за развитие на бактерии. Този себум става комедоногенен и акнегенен. Тази дисфункция е основен фактор за колонизацията на бактериите P. Acnes.

Това е СЪЩИНСКАТА отправна точка, която води до добре познатата верига от реакции – запушени пори, черни точки и възпаления, които предизвикват пъпки. Как да се регулира излишният себум при хиперсебореята? Всеки знае как да го направи.

Иновацията на BIODERMA се крие и в противодействието на ДИССЕБОРЕЯТА.

2_ акне и грим - вечната дилема

Трябва ли да слагате фон дьо тен с високо покритие и пудра, ако кожата ви е предразположена към акне?

За много млади жени това е „обществен” дълг, но дерматолозите не препоръчват да се използват недобре подбрани продукти, които се нанасят прекомерно и не се почистват добре. В днешно време трендът, налаган от социалните мрежи за контуриране и напластяване е фактор, който влошава състоянието на акнето. Това е порочен кръг – колкото повече грим носи едно момиче, за да скрие пъпките и несъвършенствата по кожата си, толкова по-голям е рискът от влошаване на състоянието ù. В някои случаи се говори за « козметично акне » което се дължи на неправилна ежедневна употреба на грим – както като качеството, така и като количеството.

3_ БИОЛОГИЧНО ДВОЙНО ДЕЙСТВИЕ
ЗА ОПТИМИЗИРАНА ЕФЕКТИВНОСТ

Със Sébium Global Cover BIODERMA предлага ново двойно биологично действие:

Възвръщане на баланса в състава на себума при предразположена към акне кожа.

+

Премахване на излишния себум в една оцветена текстура, която моментално и устойчиво покрива несъвършенствата и запазва матиращия ефект през целия ден.

ИНОВАЦИЯ

В сърцето на формулата е технологията SeboRestore, която е специално насочена към предразположената към акне кожа и се основава на изключителна патентована комбинация (Fluidactiv + Bakuchiol)
Цел: да се гарантира, че себумът си възвръща естествените защитни функции и предотвратява образуването на нови несъвършенства – дълготрайно.

Технология SEBORESTORE: патентована комбинация

  • Fluidactiv™: този патент се съдържа във всички продукти от гамата Sébium – възстановява качеството на себума като на здравата кожа и защитава сквалена от окисляване.
  • Bakuchiol регулира нивата на мастните киселини в състава на себумa.
Устойчиво покритие без ефект на маска
Sebium Global Cover 12h logo

Пигментите с дълготрайна устойчивост, матиращите пудри и цинковият глюконат предоставят уникално макиажно решение в грижа за третиране на акне: 12 часа устойчиво покритие и матиращ ефект. BIODERMA създава специална формула. Реофлуидната текстура на Sébium Global Cover поддържа пигментите в суспензия в една 3D мрежа. Така цветът на кожата става равномерен, без линии и без ефект на маска. Нанасянето е лесно за ежедневна употреба.

4_ Sébium Global Cover,
ГРИЖА И КОРЕКТОР

Лесен за употреба, Sébium Global Cover съчетава две техники в една и обединява две текстури в един и същ продукт.

Sébium Global Cover

1/ Третиране: емулсия „вода в масло“ с копринено докосване. В допълнение текстурираща пудра за кадифен завършек.

2/ Успокояващ зелен коректор: скрит в капачката на продукта, той неутрализира зачервяванията още при първото нанасяне и се разнася лесно, без наслагване. Допълнително, скритото огледало в капачката създава удобство при употребата през деня.

BIODERMA гарантира:
отлична поносимост, некомедоногенност, дерматологично изпитано действие, без съдържание на парабени

Историята продължава #ИграНаТочки
Sebium Global Cover The Story banner 230x290
Sebium Global Cover blank banner 230x290